ΔΙΑΔΡΟΜΗ 3ου ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ στα ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

4-5-6 & 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

4 Μέρες | ~240 χλμ

Ευρυτανία – Αιτωλοακαρνανία – Φθιώτιδα

Αναλυτικά:

  • 1η μέρα: Σπερχειάδα (συγκέντρωση)-Ράχη Τυμφρηστού (αφετηρία) -Πουγκάκια-Παλαιοχώρι–Σαράνταινα–Βρύση Αρβανίτη-Γραμμένη Οξυά. 55 χλμ 
  • 2η μέρα: Γραμμένη Οξυά – Γαρδίκι – Κορυφή Γουλινάς – Πυροφυλάκιο – Άνω Καλλιθέα – Άνω Φτέρη-Φτέρη- Παλαιοβράχα-Λουτρά Παλαιοβράχας (Άμπλας).  ~80 χλμ 
  • 3η μέρα: Λουτρά Παλαιοβράχας (Άμπλας)–Λευκάδα-Κάτω Κανάλια–Μοναστήρι Ρούστιανη–Πίτσι-Γεφύρι Μουτζουράκη–Τυμφρηστός-Άγιοι Απόστολοι Βελούχι-Μεγάλη Κάψη-Μερκάδα-Σαλέ Λελούδα. 53 χλμ   
  • 4η μέρα: Σαλέ Λελούδα – Μαυρίλο – Νεοχώρι – Παλαιόκαστρο – Πιτσιωτά- Περίβλεπτο – Δίκαστρο – Άγιος Γεώργιος. 54 χλμ 

Ανακαλύψτε τη διαδρομή και τα υψομετρικά στοιχεία στο σύνδεσμο: ridewithgps.com

Για την καλύτερη διεξαγωγή του Άθλου ακολουθούν γενικές πληροφορίες

1. Διαμονή:

Η διαμονή των συμετεχόντων και της ομάδας υποστήριξης, κατά τη διάρκεια του Άθλου, θα γίνεται σε αντίσκηνα. Για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων, που θα έρθουν από απομακρυσμένες περιοχές την προηγούμενη μέρα στην πόλη της Σπερχειάδας, προτείνονται λύσεις διαμονής:

Διανυκτέρευση σε αντίσκηνο στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Σπερχειάδας
ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ: Ξενώνας Γόργιανη   http://www.gorgianixenonas.gr ,   Ξενώνας Φλοκάτη
ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ: Ξενώνας «Ο Τυμφρηστός» http://www.xenonastimfristos.gr
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ: Ξενώνας Λείριο http://www.lirio.gr
ΓΑΡΔΙΚΙ: Ηotel Ομιλαία http://www.omilaia.gr
κι άλλα εδώ:  http://www.dimosmakrakomis.gov.gr/episkeptes/prosvasi-diamoni

2.  Στάθμευση Ι.Χ:

Στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Σπερχειάδας, δίπλα στο αστυνομικό τμήμα, υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης των Ι.Χ κατά τη διάρκεια του Άθλου.

3. Έξοδα:

Από το σημείο συγκέντρωσης στη Σπερχειάδα έως και την επιστροφή σε αυτή, τα έξοδα σίτισης, μεταφοράς εξοπλισμού και αποσκευών και μετακίνησης των συμμετεχόντων είναι καλυμμένα από χορηγίες και δωρεές.

4. Εξοπλισμός:

Οι συμμετέχοντες στον «3ο Ποδηλατικό Άθλο στα βουνά της Ρούμελης» πρέπει να διαθέτουν οι ίδιοι τον απαραίτητο εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της διοργάνωσης και στις 3 διανυκτερεύσεις (όπως αντίσκηνο, υπνόσακο, κράνος, σφυρίχτρα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντιηλιακό, αντιανεμικό, φακό κ.ά). Καλό θα ήταν οι αποσκευές και ότι άλλο παραδώσετε για μεταφορά να φέρει το όνομά σας, για να διευκολυνθεί η εκφόρτωσή τους και η αναζήτησή τους.

5. Τεχνική Υποστήριξη

Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει υποστήριξη με οχήματα και μηχανές, τεχνική υποστήριξη για τα ποδήλατα, ιατρική υποστήριξη, ενώ στις στάσεις θα υπάρχουν νερό και εδέσματα.

6. Αλλαγές:

Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τη διαδρομή ακόμη και λίγο πριν την έναρξη της κάθε ημέρας, κάνοντας την απόσταση της διαδρομής μεγαλύτερη ή μικρότερη.

7. Κανονισμός:

Όλοι ανεξαιρέτως οι αναβάτες πρέπει να φορούν κράνος καθόλη τη διάρκεια της ποδηλατικής διαδρομής και να ακολουθούν τις υποδείξεις των διοργανωτών για την ομαλή διεξαγωγή του Άθλου.

8. Συμμετοχή ανηλίκου:

Για τη συμμετοχή ανηλίκου απαιτείται η έγγραφη συναίνεση και η συνοδεία του από τον κηδεμόνα του καθ όλη τη διάρκεια του Άθλου.

9. Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής:

Για τη συμμετοχή στον 3ο Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης απαιτείται η προσκόμιση της Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής.  Παρακαλούμε πριν τη συμμετοχή σας διαβάστε τον κανονισμό.

Ο Άθλος παρόλο που αποτελεί αθλητικό γεγονός δεν εντάσσεται σε κάποιο αγωνιστικό κύκλο ή πρωτάθλημα. Σκοπός του είναι η έκφραση της αγάπης για τη φύση και το ποδήλατο.