ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΟ…

Σκοπός:

 • Διοργάνωση μίας ετήσιας αθλητικής «γιορτής» χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και χωρίς οικονομική συμμετοχή.
 • Πρώτο ρόλο: η ορεινή ποδηλασία, σε χωμάτινους και ασφάλτινους δρόμους.
 • Ο Ποδηλατικός Άθλος στηρίζεται σε τρεις πυλώνες (Αθλητισμός-Εθελοντισμός-Πολιτισμός).
 • Ανάδειξη της ομορφιάς της Ρούμελης, των βουνών, της φύσης, της ιστορίας των περιοχών, των χωριών και των κατοίκων τους (είτε των ντόπιων επιχειρηματιών-παραγωγών, είτε των τοπικών συλλογικών δράσεων)

Πληροφορίες διοργάνωσης

 • Αθλητικό γεγονός αλλά όχι αγώνας.
 • Δεν υπάρχουν νικητές. Όλοι θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους.
 • Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Ο Άθλος στηρίζεται σε εθελοντές, χορηγούς και τοπικούς συλλόγους που θα υποδεχτούν τους συμμετέχοντες
 • Η διανυκτέρευση γίνεται σε σκηνές.
 • Η σίτιση καλύπτεται από χορηγίες.
 • Υπάρχει τεχνική υποστήριξη από μέγα χορηγό.
 • Συνοδεία οχημάτων και μοτοσυκλετών.
 • Ιατρική κάλυψη από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές.

Ιστορία:

1ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης | 2013:

Διεξήχθη στις 6, 7 & 8 Σεπτεμβρίου 2013, διαδρομή ~125χλμ από τη Σήραγγα Τυμφρηστού έως το Χάνι της Γραβιάς, συμμετοχές~55.
Ο 1ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης γεννήθηκε από τη συνάντηση των Ποδηλατών Λαμίας και των Ποδηλατών Νέας Ιωνίας με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κατσίκα, οι οποίοι αποτέλεσαν την οργανωτική επιτροπή του 1ου Άθλου.
Στην επιτυχημένη ολοκλήρωση, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο εθελοντισμός. Τόσο η οργανωτική επιτροπή όσο και άνθρωποι και σύλλογοι από τα χωριά της διαδρομής αφιέρωσαν εθελοντικά χρόνο και εργασία για να διεξαχθεί με επιτυχία ο 1ος Άθλος!
Στην λήξη του 1ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης έγινε η πρόταση να προστεθεί άλλη μία μέρα και να επεκταθεί η διαδρομή έως τους Δελφούς.

2ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης | 2014:

Πλέον ο Άθλος Ρούμελης οργανώνεται και αποτελεί ανεξάρτητη διοργάνωση με επίσημη οργανωτική επιτροπή, καταστατικό, λογότυπο, κανονισμό και φόρμες αιτήσεων.
Ο 2ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση καθώς αυξήθηκε σημαντικά η διαδρομή και ο αριθμός των συμμετεχόντων. Σχεδόν διπλασιάστηκαν!
Διεξήχθη στις 22, 23, 24 και 25 Αυγούστου 2014 με διαδρομή των 220χλμ και  από τη Σήραγγα Τυμφρηστού έως τους Δελφούς 
Πριν τον τερματισμό, για πρώτη φορά προστέθηκε και ένα κομμάτι πεζοπορίας, στην «Σκάλα», το αρχαίο κλιμακωτό λιθόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί πάνω από το αρχαίο στάδιο των Δελφών και στη συνέχεια στο χωριό των Δελφών, προσφέροντας απαράμιλλη θέα.
Φυσικά η εθελοντική προσφορά και η χορηγία έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην επιτυχία του 2ου Άθλου!
οι 3 πυλώνες (Αθλητισμός-Εθελοντισμός-Πολιτισμός) στηρίζουν γερά τον άθλο και τον χαρακτηρίζουν ως μοναδικό αθλητικό γεγονός!

3ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης | 2015:

Ο 3ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης διεξήχθη στις 4, 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2015 και «κινήθηκε» σε πιο κυκλική πορεία με διαδρομή περίπου 240χλμ από τη Ράχη Τυμφρηστού έως τον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού. 
Περνώντας από 3 νομούς (Αιτωλοακαρνανία – Φθιώτιδα – Ευρυτανία) και 26 χωριά!

4ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης | 2016:

Ο 4ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης χαρακτηρίστηκε από δύο σημαντικές αλλαγές, οι οποίες προέκυψαν από την ανάγκη εξέλιξης και προσαρμογής της διοργάνωσης στις απαιτήσεις που προκύπτουν από αθλητική και οργανωτική σκοπιά. Συγκεκριμένα η εκκίνηση και ο τερματισμός της διαδρομής για πρώτη φορά ταυτίζονται, με σημείο αναφοράς τη Σπερχειάδα, διευκολύνοντας έτσι την επιστροφή των αθλητών. Επίσης, ο 4ος άθλος ξεκίνησε ημέρα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου  και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου μετά από διαδρομή 220 χλμ, περνώντας από 3 νομούς και πολλά χωριά και κουβαλώντας στις αποσκευές νέες αξέχαστες εμπειρίες, όμορφες διαδρομές, ποδηλατικά κατορθώματα και πολλές φιλίες!
ποδηλάτες εθελοντές και χορηγοί ανανεώνουν το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο!

Παράλληλες δράσεις

 • Ο Ποδηλατικός Άθλος Ρούμελης με τη στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Φθιώτιδος «Τραχίνα» διοργάνωσε τον 1ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας» την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την κεντρική πλατεία Σπερχειάδας. Μία ακόμη επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση που θα γίνει θεσμός. Διαβάστε περισσότερα για τον 2ο Ημιμαραθώνιο Σπερχειού «Αθανάσιος Ακρίδας»  ΕΔΩ
 • Ημερήσιες πεζοπορίες, με σκοπό την άσκηση, την προώθηση των αξιών του αθλητισμού και την ανάδειξη της ομορφιάς και του φυσικού πλούτου των περιοχών. Όλες οι δράσεις στηρίζονται στη φιλοσοφία του Άθλου, δηλαδή δεν έχουν κόστος συμμετοχής και στηρίζονται για την επιτυχία τους στον εθελοντισμό. Διαβάστε περισσότερα…
 • Συμμετοχή στη διοργάνωση Περιφερειακού Αγώνα Τ/Κ ανεμόπτερων F5J που διεξήχθει στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2015 στα Λουτρά Παλαιοβράχας από την Αερολέσχη Φθιώτιδος με την υποστήριξη του Δήμου Μακρακώμης,
Advertisements