ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 24-1-2014 – ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ στα βουνα της ΡΟΥΜΕΛΗΣ! (video)

ανακοίνωση

Στις 24/1/2014, στο συνεδριακό κέντρο Σπερχειάδας και μπροστά σε πλήθος κόσμου και επισημοτήτων ανακοινώθηκε και επίσημα ο 2ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης.

Σημείο εκκίνησης ορίστηκε η Σήραγγα του Τυμφρηστού ενώ σημείο τερματισμού οι μυθικοί Δελφοί.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης, κ.Μέρρας δίνοντας τον λόγο στον πρωτεργάτη του Ποδηλατικού Άθλου και Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας, Γιάννη Κατσίκα.  Ο κ.Κατσίκας, αφού ευχαρίστησε θερμά τους περυσινούς συμμετέχοντες και τους εθελοντές, που αφιέρωσαν κόπο και χρόνο για την επιτυχημένη πορεία του Άθλου, ανέλυσε το ιστορικό δημιουργίας αυτής της τόσο ξεχωριστής διοργάνωσης και έθεσε τους στόχους και τις προοπτικές για την καλύτερη συνέχεια στον 2ο Ποδηλατικό Άθλο στα βουνά της Ρούμελης.

Aνάπτυξη της ιδεας του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας Γιάννη Κατσίκα

 

1. Η εκκίνηση του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης θα γίνεται πάντοτε από την Σήραγγα του Τυμφρηστού, ενώ το σημείο τερματισμού του επόμενου Άθλου θα αποφασίζεται σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την περάτωση του προηγούμενου.
2. Οι ποδηλάτες δεν θα επιβαρύνονται με έξοδα συμμετοχής, ενώ ο αριθμός τους θα καθορίζεται από τον αριθμό των εθελοντών και των χορηγών της διοργάνωσης.
3. Η δημιουργία οργανωτικής δομής για την ολοένα και καλύτερη διοργάνωση του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης. Ενδεικτικά αναφέρουμε: γραφείο τύπου, ασφάλεια διαδρομών, πολιτιστικές εκδηλώσεις, χορηγίες, εθελοντισμός, προβολή της διοργάνωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
230

Αποτύπωση των αξέχαστων εμπειριών που έζησαν οι ποδηλάτες κατά την διάρκεια του 1ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης από τον Βλαδίμηρο Νικολάκη, μέλος της επιτροπής διοργάνωσης.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο ποδηλάτης και περυσινό μέλος της Επιτροπής Διοργάνωσης του 1ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης, Βλαδίμηρος Νικολάκης. Ο κ.Νικολάκης μίλησε για τις αξέχαστες εμπειρίες των ποδηλατών από τον 1ο Ποδηλατικό Άθλο στα βουνά της Ρούμελης ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του χημικού ότι  Ο 1ος Ποδηλατικός Άθλος ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο μείγμα της αγάπης των ποδηλατών για την ορεινή ποδηλασία και της αγάπης των ανθρώπων της Δυτικής Φθιώτιδας για τα χωριά τους. Κάτι το εξαιρετικά καινοτόμο και πρωτότυπο‘‘. Στη συνέχεια, ο κ.Νικολάκης ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους χορηγούς, τους φορείς υποστήριξης του 1ου Ποδηλατικού Άθλου (Δήμοι Μακρακώμης και Δελφών, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας) και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για την θεσμοθέτηση του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης στις 8 Σεπτεμβρίου 2013 στη Γραβιά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές του Ποδηλατικού Άθλου και καλή αντάμωση στα βουνά”.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης πήρε το λόγο η κα Κατερίνα Καλύβα, πρόεδρος των Ποδηλατών Λαμίας και μέλος της Επιτροπής Διοργάνωσης του 1ου Άθλου, η οποία ευχαρίστησε και ανέφερε αναλυτικά τους χορηγούς και τους εθελοντές του 1ου Ποδηλατικού Άθλου και  ευχήθηκε κι εκείνη με τη σειρά της ό,τι καλύτερο για τον 2ο Ποδηλατικό Άθλο. Να σημειωθεί ότι οι Ποδηλάτες Λαμίας αποτελούν μία εξαιρετικά ενεργή και κοινωνική ομάδα με πλούσιο μενού δράσεων σε όλη την Φθιώτιδα.

8204_763417083687516_1125954990_n

(αριστερά) Κατερίνα Καλύβα και Βλαδίμηρος Νικολάκης από τους Ποδηλάτες Λαμίας και Γιώργος Αθανασίου (δεξιά), η »ψυχή» του 1ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης

Ακολούθως, προβλήθηκε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του 1ου Ποδηλατικού Άθλου το οποίο θύμισε σε πολλούς τις όμορφες στιγμές του περυσινού καλοκαιριού ζωντανεύοντας τις ομορφιές των βουνών της Ρούμελης και προϊδέασε τους παρευρισκόμενους για όσα υπέροχα έπονται…

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης ήρθε η πολυπόθητη ανακήρυξη του 2ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης από την Αντιπεριφερειάρχη για θέματα τουρισμού, κα. Φανή Παπαθωμά και τον Δήμαρχο Μακρακώμης, κ.  Θύμιο Παπαευθυμίου.

ανακήρυξη

Ανακήρυξη του 2ου Ποδηλατικού Άθλου στα βούνα της Ρούμελης από την αντιπεριφερειάρχισσα για θέματα τουρισμού, Φανή Παπαθωμά και τον Δήμαρχο Μακρακώμης, Θύμιο Παπαευθυμίου.

Η κα Παπαθωμά απηύθυνε μαζικό κάλεσμα σε εθελοντές και ποδηλάτες, ώστε να ζήσουν από κοντά φέτος την ανεπανάληπτη εμπειρία του Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης. Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Μακρακώμης εγγυήθηκε την αναμόρφωση του χώρου της 1ης διανυκτέρευσης στον πανέμορφο Προφήτη Ηλία στο Κυριακοχώρι.

Χαιρετισμό απέστειλαν η Αντιπεριφερειάρχης κα. Γιώτα Γαζή, η οποία ανανέωσε το κάλεσμά της για την επιμήκυνση του Άθλου έως τους Δελφούς και ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Μανανάς, ο οποίος θα μας περιμένει  στη Γραβιά.  Τέλος ο κ. Γιώργος Αμυράς (Μένουμε Ελλάδα…) εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τον Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης και την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε αυτόν.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Β. ΨΑΘΑΣ
ΟΙ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ν. ΜΠΕΤΣΙΟΣ ΚΑΙ Λ. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ Θ.ΦΑΡΡΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Λ Γ. ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Συντάκτης άρθρου: Βλαδίμηρος Νικολάκης, Δρ. Χημικός

Ρεπορτάζ και βίντεο για την σχετική εκδήλωση από το Star Κεντρικής Ελλάδας

Advertisement