ΣΥΓΧΑΙΡΩ τους διοργανωτές του «2ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης», ως αθλητικού, κοινωνικού και πολιτιστικού γεγονότος με κύρια χαρακτηριστικά την ελεύθερη από οικονομικούς όρους συμμετοχή, την εθελοντική προσφορά και υποστήριξη και την ανιδιοτελή ιδιωτική πρωτοβουλία!
Ο Ποδηλατικός Άθλος έδωσε τη δυνατότητα:
-
Να αναδειχθούν οι ομορφιές των βουνών και του φυσικού τοπίου της περιοχής με την πλούσια γεωμορφολογία, χλωρίδα και πανίδα.
-
Να προβληθούν ιστορικά στοιχεία του τόπου από την Αρχαία Εποχή και τη Νεότερη Ιστορία.
-
Να προβληθούν τα όμορφα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας με την πλούσια λαϊκή παράδοση και τα ντόπια γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, ως τόπος τουριστικού προορισμού.
-
Να γνωστοποιηθούν φυσικές διαδρομές και άγνωστα φυσικά μονοπάτια ως δυνατότητα περιπατητικής ή εκδρομικής περιήγησης.
-
Να ξυπνήσουν τα υγιή ανακλαστικά και η ελπίδα σε ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους, ονειρεύονται το μέλλον τους και ενεργοποιούνται για να το διαμορφώσουν.