Συγχαρητήρια Επιστολή

ΣΥΓΧΑΙΡΩ τους διοργανωτές του «2ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης», ως αθλητικού, κοινωνικού και πολιτιστικού γεγονότος με κύρια χαρακτηριστικά την ελεύθερη από οικονομικούς όρους συμμετοχή, την εθελοντική προσφορά και υποστήριξη και την ανιδιοτελή ιδιωτική πρωτοβουλία!
Ο Ποδηλατικός Άθλος έδωσε τη δυνατότητα:
  • Να αναδειχθούν οι ομορφιές των βουνών και του φυσικού τοπίου της περιοχής με την πλούσια γεωμορφολογία, χλωρίδα και πανίδα.
  • Να προβληθούν ιστορικά στοιχεία του τόπου από την Αρχαία Εποχή και τη Νεότερη Ιστορία.
  • Να προβληθούν τα όμορφα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας με την πλούσια λαϊκή παράδοση και τα ντόπια γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, ως τόπος τουριστικού προορισμού.
  • Να γνωστοποιηθούν φυσικές διαδρομές και άγνωστα φυσικά μονοπάτια ως δυνατότητα περιπατητικής ή εκδρομικής περιήγησης.
  • Να ξυπνήσουν τα υγιή ανακλαστικά και η ελπίδα σε ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους, ονειρεύονται το μέλλον τους και ενεργοποιούνται για να το διαμορφώσουν.
Αξίζουν συγχαρητήρια, επίσης, σε όλους τους συμμετέχοντες που εμψύχωσαν αυτό το εγχείρημα:
Τους αθλητές ποδηλάτες, που μπόρεσαν να ασκήσουν το αγαπημένο τους – φιλικό προς το Περιβάλλον – άθλημα, να χαρούν την παρέα των συναθλητών τους ως μέλη ομάδας και να «γευτούν» τη φιλοξενία των απλών ανθρώπων της Περιφέρειας, καθώς και τις ομορφιές των βουνών της Ρούμελης.
Τους εθελοντές, που είχαν τη δυνατότητα να νιώσουν τη χαρά της κοινωνικής προσφοράς και συμμετοχής, να βιώσουν συναισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και να διασκεδάσουν.
Τους κατοίκους των χωριών, που πρόσφεραν με χαρά την φιλοξενία τους δείχνοντας το μεγαλείο που κρύβεται στην ψυχή των αυθεντικών ανθρώπων της ελληνικής υπαίθρου.
Τους ανθρώπους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Υπηρεσίες και κοινωνικούς φορείς, που βοήθησαν συνεργαζόμενοι αρμονικά με τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες σε μια διαδρομή που ενώνει τρεις Νομούς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα).
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους διοργανωτές για την έμπνευσή τους, τον προσεκτικό και διορατικό σχεδιασμό, την οργάνωση και υλοποίηση του Ποδηλατικού Άθλου!
Οι πρωτοβουλίες αυτές, που μόνο καλό προσφέρουν στον τόπο, χρειάζονται τη στήριξη όλων μας. Είθε η προσπάθεια να συνεχιστεί και να βρει εμπνευστές και για άλλες ανάλογες διοργανώσεις!
Βασιλική Κυριάκη
Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης
Δημότισσα Σπερχειάδας Δήμου Μακρακώμης