ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ | 1η ΜΕΡΑ 2ου Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης | Σπερχειάδα – Κυριακοχώρι

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ώρα 8.00 | Σπερχειάδα:

Διοργανωτές, εθελοντές, ντόπιοι, δημοσιογράφοι και φυσικά οι πρωταγωνιστές ποδηλάτες αρχίζουν να συγκεντρώνονται στην είσοδο της Σπερχειάδας…Οι ποδηλάτες ανυπομονούν για την έναρξη του 2ου Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης!

Η γραμματεία στήνεται μπροστά από το παλιό γυμνάσιο Σπερχειάδας και μετά από την παραλαβή των πινακίδων, τα ποδήλατα φορτώνονται με προσοχή. Για τη μεταφορά τους στο σημείο εκκίνησης χρησιμοποιήθηκαν ένα φορτηγό του Γιώργου Γεωργαντά*, όχημα του συνεργείου Doctor Gas* και ένα όχημα του Δήμου Μακρακώμης ενώ οι ποδηλάτες μεταφέρθηκαν στη σήραγγα Τυμφρηστού με λεωφορείο του τουριστικού γραφείου Γιάννης Στεργίου* με τη συνοδεία της οργανωτικής επιτροπής και των εθελοντών που συνόδευαν την πομπή όλο το τετραήμερο. Οι αποσκευές των συμμετεχόντων μεταφέρθηκαν απευθείας στο σημείο της πρώτης διανυκτέρευσης με όχημα της επιχείρησης καθαρισμού Κωστορίζος*. Ευχαριστούμε το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας και τον Γιάννη Χαμπίπη* για τον καθαρισμό του χώρου φόρτωσης. Τέλος ευχαριστούμε το καφέ Βασίλης για τα καφεδάκια που προσέφερε!

Ώρα 12.00 | Σήραγγα Τυμφρηστού:

Λίγα λεπτά πριν τις 12 όλα είναι έτοιμα! Δίνεται το έναυσμα!

Ο 2ος Ποδηλατικός Άθλος ξεκινά!

Στην εκκίνηση βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς, ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μπήτος Κωνσταντίνος, Μπότσης Βασίλης, Μαγουλάς Θανάσης, Καραγκούνης Θανάσης, Γιαννακόπουλος Γιώργος, ο Πρόεδρος της Μεγάλης Κάψης Τσιρώνης Κωνσταντίνος αλλά και κόσμος από τα κοντινά χωριά και συγγενείς των ντόπιων συμμετεχόντων! Με χειροκροτήματα και ευχές ξεκινά ένα απαιτητικό τετραήμερο ποδηλασίας στη Ρούμελη!!

Ευχαριστούμε το Αστυνομικό Τμήμα Μακρακώμης, που βρέθηκε στην ανατολική πλευρά της Σήραγγας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας.

Ώρα 13.30 | Πουγκάκια:

Η πρώτη στάση του Άθλου μετά από ανηφορικό και απαιτητικό ξεκίνημα! Ανασύνταξη στην σκιά των πλατανιών και δροσερό νερό για τη  συνέχεια! Τονωτικό κέρασμα από το Σύλλογο Πουγκακίων και θερμή υποδοχή από τους κατοίκους που μας περίμεναν στον Άγιο Φανούριο. Ευχαριστούμε!

Ώρα 14.30 | Παλαιοχώρι Τυμφρηστού:

Στη δεύτερη στάση φτάνουμε στο Παλαιοχώρι Τυμφρηστού, στο χωριό του πλοηγού μας Γιώργου Αθανασίου! Στον Προφήτη Ηλία, όπως και στον 1ο Άθλο μας υποδέχτηκαν ο Σύλλογος Παλαιοχωρίου με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Τσεκούρα, ο νέος Πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Παπαγιάννης, ο απερχόμενος Πρόεδρος Γιάννης Μπούρας και αρκετοί κάτοικοι. Τα εδέσματα ήταν προσφορά του Συλλόγου, των κατοίκων, του φούρνου Καραμέρη* και της επιχείρησης Αφράτο* (Χρήστος Καρπούζης).

Ώρα 15.30 | Γαρδίκι Ομιλαίων:

Περνώντας από το όμορφο Γαρδίκι Ομιλαίων μία στάση ήταν απαραίτητη στο Ξενοδοχείο ΟΜΙΛΑΙΑ*! Η φιλοξενία του Νίκου Βασιλείου σε συνδυασμό με τα κεράσματά του και τα προϊόντα του χορηγού «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ*« δυνάμωσαν τους ποδηλάτες για το επόμενο δύσκολο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής.

Ώρα 17.30 | Βρύση Αρβανίτη:

Κι ενώ η ζέστη καλά κρατεί … η επόμενη στάση στη βρύση του Αρβανίτη αποζημιώνει όλη την ομάδα! Ο Σύλλογος Κυνηγών Σπερχειάδας μας υποδέχεται σε μία όαση δροσιάς με καρπούζια και πίτες προσφορά του Συλλόγου. Ευχαριστούμε ειδικά τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Πάνο Καϊδαντζή και τα μέλη Γιάννη Καρπούζη, Γιάννη Τσιάκα, Βαγγέλη Κατσαβριά και Κώστα Μανίτα, που ήταν παρόντες και μας στήριξαν!

Ώρα 19.00 | Στάγια (Πλάτανος):

Το ραντεβού είχε δοθεί από τον 1ο Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης και ήταν όλοι συνεπείς!

Στη Στάγια μας υποδέχτηκαν ο ακούραστος Πρόεδρος Γρηγόρης Παπαγεωργίου και οι οικογένειες Κωνσταντίνου Χάλαρη, Θανάση Καστανιώτη και Βαγγέλη Τριανταφύλλου με σπιτικές νοστιμιές και τσιπουράκι, μιας και η διαδρομή της ημέρας φτάνει στο τέλος…Τους ευχαριστούμε πολύ!

Ώρα 20.00 | Κυριακοχώρι (Προφήτης Ηλίας):

Η διαδρομή της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκε όπως και πέρυσι στο Κυριακοχώρι. Τα ποδήλατα «παρκάρονται» και τα ηνία παίρνουν οι Κυριακοχωρίτες με την εξαιρετική τους φιλοξενία! Ο Πρόεδρος της κοινότητας, Κώστας Τσιαμπούλας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυριακοχωριτών, Παύλος Τζανής, έχουν ήδη προετοιμάσει το χώρο με τραπέζια και καρέκλες, τα οποία παραχώρησε το μαγαζί «Πλατεία του χωριού»* ενώ έχει στηθεί μέχρι και δεξαμενή για να πλυθούν οι ποδηλάτες (χωμάτινη διαδρομή -πολλή σκόνη!). Το χωριό τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση και πρόσφερε πεντανόστιμα φαγητά!

Τα κρέατα ήταν χορηγία του Κρεοπωλείου Μανίτα* και τα γαλακτοκομικά προϊόντα της επιχείρησης Κάντζος*.

Ευχαριστούμε τους: Στεργίου Γιάννη (ο μάγειρας), Βλάχου Κατερίνα, Βλάχο Κων/νοΓερονίκου ΌλγαΚαλτσά-Υφαντή Βάσω, Καραγιάννη ΓρηγορίαΡάικου Τασούλα, Ράικου Λαμπρινή,  Ράικου Μαρία, Ράικο Κων/νο, Σκαρλάτου Ιωάννα, Σκαρλάτου Γεωργία, Σκαρλάτο Κων/νο, Τσιαμπούλα Θεοφάνη, Χονδρογιάννη-Μελάκου Ευθυμία, Χονδρογιάννη Κων/νο για την εθελοντική τους δράση! Και του χρόνου!!

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δημήτρη Στεργίου για την παρουσία του στον Προφήτη Ηλία και την στήριξη του Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης μέσω της χορηγίας των προϊόντων της «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ*«.

Η πρώτη μέρα ένας μικρός Άθλος με 58,90 χλμ. (1530 θετικά υψομετρικά)

…και η καλύτερη επιβράβευση ο έναστρος ουρανός από την κορυφή του Προφήτη Ηλία Κυριακοχωρίου!

Τι επιφυλάσσουν οι επόμενες μέρες?!

*χορηγός

Φωτογραφίες: Κώστας Καλτσάς | actionphotos.gr

Περισσότερες φωτογραφίες: Facebook Page:  Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης

ΒΙΝΤΕΟ – ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΧΩΡΙ ( επιμέλεια Κώστας Καλτσάς )

ΒΙΝΤΕΟ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ – ( STAR Κεντρικής Ελλάδας )

Advertisement