ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ | 2η ΜΕΡΑ 2ου Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης | Κυριακοχώρι – Νεοχώρι Υπάτης

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ώρα 8.00 | Κυριακοχώρι:

Η δεύτερη μέρα ξεκινά από το Κυριακοχώρι! Ξύπνημα μέσα στα έλατα και το απαραίτητο πρωινό για να πάρουμε όλοι δυνάμεις!  Το πρωινό προσέφεραν ο Νίκος Πατακιάς με τοστ από το μαγαζί «Πλατεία του χωριού»* και η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ*«. Αποχαιρετάμε το Κυριακοχώρι με την υπόσχεση να ξανάρθουμε! Οι ομορφιές αυτού του τόπου δεν εξαντλούνται!

Ώρα 10.00 | Αργύρια:

Στην όμορφη πλατεία του χωριού έγινε η πρώτη στάση της δεύτερης μέρας! Με χαμόγελα και χειροκροτήματα μας υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του χωριού Σταυρόπουλος Ηλίας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αργυριωτών «Άγιος Νκόλαος» Μπαλτογιάννη Μαρία και με εδέσματα τα Ζαχαροπλαστεία Χαντζής*. Ευχαριστούμε, επίσης, την Πηνελόπη Κολλημένου για την εξυπηρέτηση στο μαγαζί της πλατείας.

Ώρα 11.30 | Κολοκυθιά:

Στο ιστορικό χωριό της Κολοκυθιάς έγινε η επόμενη στάση του 2ου Ποδηλατικού Άθλου. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, η αμφιθεατρική πλατεία του χωριού γέμισε ποδήλατα! Αναμνηστικές φωτογραφίες, σνακ και μερικές ανάσες ξεκούρασης καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και η μέρα είναι μεγάλη μπροστά μας! Τις ευχές τους για καλή συνέχεια έδωσαν στους ποδηλάτες  και τους διοργανωτές ο Πρόεδρος Τζιβελέκας Ηλίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Συρράφος Ξενοφών και κάτοικοι του χωριού.

Ώρα 14.00 | Στεφάνι-Μάρμαρα:

Παρά την έντονη ζέστη του μεσημεριού και την απότομη ανηφόρα, οι ποδηλάτες φτάνουν πριν από την προγραμματισμένη ώρα στην υπέροχη τοποθεσία Στεφάνι, στα Μάρμαρα. Η εκπληκτική θέα αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό! Στο Στεφάνι μας υποδέχτηκαν με θέρμη και κεράσματα, εκ μέρους της Αδελφότητας Μαρμαριωτών Φθιώτιδας, η Πρόεδρος Ανδρεοπούλου Βάσω και η Ταμίας Παπανικολάου Βάσω και νέοι του χωριού. Οι νοστιμιές που προσφέρθηκαν ήταν προσφορά του Ξενώνα Γόργιανη* και της ταβέρνας Αγκωνή* .

Ώρα 16.00 | Ανατολή:

Επόμενη στάση στην Ανατολή! Κατηφορίσαμε στην πλατεία όπου μας υποδέχτηκαν και μας κέρασαν, ο Πρόεδρος του χωριού Αντωνόπουλος Χρήστος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολής Αναστασόπουλος Γιάννης και ο Κυριόπουλος Γιώργος. Εκλεκτά προϊόντα του χορηγού «Άγρια Μέλισσα«*  και τοστάκια από τον χορηγό «HOTEL ΟΜΙΛΑΙΑ«τόνωσαν τους ποδηλάτες για τα επόμενα δύσκολα χιλιόμετρα! Όμορφες κουβέντες στην πλατεία και ευχές για καλή συνέχεια!

Στάση για νερό | Μακρυκάμπι:

Στάση για νεράκι στη βρύση στο Μακρυκάμπι, όπου μας περίμεναν οι νέοι του Νεοχωρίου Υπάτης, Μπάφκας Γιάννης, Μπάφκας Δημήτρης και Πρέζας Δημήτρης, με χαμόγελα, κρύο νερό και το καθιερωμένο λουκουμάκι!

 Ώρα 19.00| Νεοχώρι Υπάτης:

Μία απότομη ανηφόρα, λίγες τελευταίες ορθοπεταλιές και χειροκροτήματα από μικρούς και μεγάλους σε μια θερμή υποδοχή! Η δεύτερη μέρα ολοκληρώνεται στο πανέμορφο Νεοχώρι Υπάτης…όμως η βραδιά τώρα ξεκινάει με χορό και τραγούδι! Σύσσωμο το χωριό τίμησε τη διοργάνωση χορεύοντας και τραγουδώντας τον παραδοσιακό χορό «κλειστό» στην πλατεία.

Ο «κλειστός» χορεύεται από τους νέους και τους γεροντότερους του χωριού δύο φορές τον χρόνο, στις 20 Ιουλίου,του Αη – Λια και στις 26 Ιουλίου της Αγίας Παρασκευής και αποτέλεσε εξαιρετική τιμή για τη διοργάνωση η επιλογή των Νεοχωριτών να μας καλοσωρίσουν με αυτόν τον τρόπο! Τους ευχαριστούμε πολύ!

Ευχαριστούμε ειδικά τον Πρόεδρο της κοινότητας Πρέζα Παναγιώτη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Νεοχωριτών «Η Οίτη» Ζακυνθινό Γιώργο, ο οποίος μας άνοιξε τον Ξενώνα του Συλλόγου για τη διευκόλυνση της διαμονής μας στο Νεοχώρι. Επίσης ευχαριστούμε την κα. Σταματοπούλου  Άντζελα, η οποία μας κέρδισε με την απλόχερη φιλοξενία της και την καλή της διάθεση!

Κι αφού όλοι τακτοποιήθηκαν και η πλατεία γέμισε σκήνες, σειρά πήρε το πεντανόστιμο τραπέζι που στήθηκε στην ταβέρνα του Τσατσανιά Ηλία. Εκπληκτική ήταν η φιλοξενία των Νεχωριτών στο σύνολό της, οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα πρόσφεραν τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα, γίδα βραστή και φασολάδα ενώ οι γυναίκες του χωριού έφτιαξαν παραδοσιακές πίτες. Το τραπέζι συμπλήρωσαν προϊόντα των χορηγών του Άθλου: Αρτοποιείο Πουγκακιώτη Παναγιώτη*, Εστιατόριο «Αγάθωνος Γεύσεις»- Η θράκα* και Κρεοπωλείο Αφοι Χ.Κουτσουβέλη*.

Με τη συνοδεία από το μπουζούκι του Νίκου Χ. Χονδραλή και το τουμπελέκι του Δημήτρη Μπάφκα, τη βραδιά ολοκλήρωσε και απογείωσε ο Γιάννης Βασιλείου με το τραγούδι του!

Απολογισμός της δεύτερης μέρας: 60 χλμ. με 1661 θετικα υψομετρικα!

Διανυκτέρευση στα 1200μ!

Ο Άθλος αποδεικνύει τη δυσκολία του αλλά και το μεγαλείο του!

*χορηγός

Φωτογραφίες: Κώστας Καλτσάς | actionphotos.gr

Περισσότερες φωτογραφίες: Facebook Page:  Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης

 

 

Advertisement