ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ | 3η ΜΕΡΑ 2ου Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης | Νεοχώρι Υπάτης – Μαριολάτα

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ώρα 8.00 | Νεοχώρι:

Ξύπνημα στο πιο ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, το Νεοχώρι…κι ενώ τα χιλιόμετρα συσσωρεύονται η κούραση δεν πτοεί καθόλου τους ποδηλάτες που ανυπομονούν για τη διαδρομή της τρίτης μέρας! Η φιλοξενία στο Νεοχώρι συνεχίζει να μας εκπλήσσει καθώς τα καζάνια έχουν ξαναστηθεί για να μας προσφέρουν ζεστό κατσικίσιο γάλα και τσάι του βουνού, με το απαραίτητο μελάκι! Ενώ ο Σύλλογος Γυναικών Λουτρών Υπάτης «Οι Ανεμώνες» προσέφερε πεντανόστιμα χειροποίητα γλυκά. Τους ευχαριστούμε όλους για το δυναμωτικό πρωινό πριν από την ανηφόρα 18 περίπου χιλιομέτρων που ακολουθεί!

Ευχαριστούμε το Σεβασμιώτατο Μητροπολιτή Φθιώτιδας Νικόλαο, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα ποδηλατών για εκκλησιασμό και ανέθεσε στον Αρχιμανδρίτη πατέρα Σεραφείμ τη Λειτουργία της Κυριακής 24/8 στον Άγιο Νικόλαο Νεοχωρίου.

Χαιρετάμε το Νεοχώρι που έκλεψε τις εντυπώσεις και ανεβαίνουμε στην αλπική ζώνη της Οίτης!

Ώρα 9.00-11.00 | ΟΙΤΗ:

Η κορυφογραμμή της Οίτης γεμίζει ποδηλάτες! Περνώντας από την Ασπρόβρυση και τους Αγίους Αποστόλους, φτάνουμε σε υψόμετρο 1942 μέτρων στην θέση Αλούμπεη! Η θέα απίστευτη, η επαφή με το βουνό και η χαρά της ορεινής ποδηλασίας πλημμυρίζουν τους συμμετέχοντες και τους αναζωογονούν δίνοντας κουράγιο, δύναμη και όρεξη για τη συνέχεια! Δεν έχουμε φτάσει ούτε στη μέση της τρίτης μέρας και έχουμε ήδη διανύσει πάνω από 125 χλμ, δηλ την απόσταση του 1ου Άθλου!! Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Πρέζα, Πρόεδρο του Νεοχωρίου που μας συνόδευσε το πρωί της τρίτης μέρας.

Ώρα 12.00 | Βρύση Καλόγερου:

Στάση για ξεκούραση μετά από τόση ανηφόρα! Δροσερό νερό, σκιά και γρήγορος υπνάκος! Τα κεράσματα προσέφερε ο Σύλλογος Γυναικών Λουτρών Υπάτης «Οι Ανεμώνες» και το Ξενοδοχείο «Άνοιξις»*

 Ώρα 13.00 – 14.00 | Καταβόθρα- Πυρά Ηρακλέους:

Αφήνουμε για λίγο τα ποδήλατα (όχι όλοι.. κάποιοι δεν τα αποχωρίστηκαν στιγμή!) για να δούμε από κοντά την σπηλιά Καταβόθρα. Η περιήγηση στην Οίτη συνεχίζεται με μικρή στάση στο αρχαιολογικό μνημείο «Πυρά-Ιερόν του Ηρακλέους»

 Ώρα 16.00 | Αγία Τριάδα Καλοσκοπής:

Το υψόμετρο έχει μειωθεί αισθητά, βρισκόμαστε στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής, για μια ακόμη στάση ανασυγκρότησης και το απαραίτητο λουκουμάκι , προσφορά του Ξενοδοχείου «Άνοιξις»*.

Ώρα 17.00 | Οινοχώρι:

Μετά από δύο μέρες οι ρόδες μπαίνουν και πάλι σε άσφαλτο! Φτάνουμε στο Οινοχώρι, όπου μας περιμένουν με δροσερά κεράσματα στον Ξενώνα «Δρυόπη»*. Ευχαριστούμε την ιδιοκτήτρια κα. Κλαουδάτου Γιάννα για την φιλοξενία.

Ώρα 18.30 | Χάνι Γραβιάς:

Περνώντας από τα Καστέλλια, κατηφορίσαμε στη Γραβιά αφήνοντας πίσω μας την όμορφη Οίτη. Η στάση στο Χάνι της Γραβιάς ξύπνησε τις αναμνήσεις και συγκινήσεις του 1ου Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης, ο οποίος ολοκληρώθηκε και θεσμοθετήθηκε σε αυτόν τον χώρο. Οι περυσινοί συμμετέχοντες θυμήθηκαν τον τερματισμό τους και την ευχή που αντάλλαζαν «Και του χρόνου». Ευχή που πραγματοποιήθηκε…

Ώρα 19.00 | Μαριολάτα Φωκίδας:

Η μέρα ολοκληρώνεται καθώς η πομπή των ποδηλατών και της συνοδείας του 2ου Ποδηλατικού Άθλου μπαίνει στη Μαριολάτα, όπου θα γίνει η τελευταία διανυκτέρευση. Θερμός υποστηρικτής του Άθλου και αρωγός στην προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών Γεωργίου Γιάννης, ο οποίος μας καλωσόρισε στον χώρο του Συλλόγου Γυναικών Μαριολάτας «Βοιόν», όπου η Πρόεδρος Κολιάκου Κική και οι γυναίκες του Συλλόγου μας φίλεψαν πεντανόστιμες πίτες και γλυκά. Μετά από μία κοπιαστική μέρα γεμάτη υπέροχες εικόνες, εμπειρίες και συναισθήματα οι ποδηλάτες ξαναστήνουν τις σκηνές στην πλατεία του χωριού. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Μαριολάτας Γεωργίου Νικόλαο για την παραχώρηση του χώρου διανυκτέρευσης και την παρουσία του.

Στην ταβέρνα του Κότσια Νικόλα στην πλατεία της Μαριολάτας στήθηκε το τελευταίο φαγοπότι του 2ου Ποδηλατικού Άθλου. Το φαγητό προσέφεραν ο Μανώλης Παρασκευάς (κρεοπωλείο- Μαριολάτα), η Ταβέρνα «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ»* (Μάκρη), η Ψησταριά  «ΣΤΡΑΤΟΣ»* (Λαμία), το Κρεοπωλείο «Αρβανίτης»* (Λαμία), το Κρεοπωλείο «Κομματάς»* (Σπερχειάδα), το Κρεοπωλείο «Πρωτόπαππας»* (Λαμία), τα «Κοτόπουλα Ναυπάκτου»*, ο Φούρνος «Γιάννης Αντωνόπουλος«* (Λαμία) και τα Γαλακτοκομικά Προϊόντα «ΡΟΥΜΕΛΗ»*. Τους ευχαριστούμε όλους!

Τέλος να ευχαριστήσουμε την κα Παρασκευά Λένα, που κατάγεται από τη Μαριολάτα και στήριξε από την αρχή τον Άθλο και την ιδέα της διανυκτέρευσης στον τόπο της.

3η Μέρα: 65 χλμ. με 1100 θετικα υψομετρικα!

*χορηγός

Φωτογραφίες: Κώστας Καλτσάς | actionphotos.gr

Περισσότερες φωτογραφίες: Facebook Page:  Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης

 

Advertisement