ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ | 4η ΜΕΡΑ 2ου Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης | Μαριολάτα – Δελφοί

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ώρα 8.00 | Μαριολάτα:

Η τέταρτη μέρα του 2ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης ξεκινά στη Μαριολάτα. Πρωινό για όλους στην πλατεία του χωριού με εξαιρετικό μέλι από τον χορηγό «Άγρια Μέλισσα»* αλλά και τα προϊόντα της «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ»* που τροφοδότησαν όλες τις μέρες του Άθλου. Οι αποσκευές φορτώνονται για τελευταία φορά στο όχημα του «Κωστορίζου»* που παίρνει το δρόμο της επιστροφής στη Σπερχειάδα, απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ο Παρνασσός ορθώνεται μπροστά μας αλλά τίποτα δεν πτοεί τους ποδηλάτες! Είναι όλοι αποφασισμένοι να τερματίσουν στους μυθικούς Δελφούς!

Ώρα 9.30 | Βρύση Γερακάρη – Περιοχή Λεπτοκαρυά:

Μετά από τα πρώτα χιλιόμετρα ανηφόρας το νερό είναι απαραίτητο! Γεμίζουμε τα παγούρια και συνεχίζουμε!

Ώρα 10.30 | Βρύση Αγίου Γεωργίου – Θέση Γκούρα:

Ο ήλιος υψώνεται και η ζέστη αρχίζει να γίνεται αισθητή, παρά την ανάβαση. Μία μικρή στάση για ανάσες δροσιάς στην τελευταία πηγή τρεχούμενου νερού της σημερινής διαδρομής. Στη βρύση βρίσκεται ήδη ο Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών Γεωργίου Γιάννης και ο Πρόεδρος της Μαριολάτας Γεωργίου Νικόλαος, οι οποίοι μας κέρασαν λουκουμάκι  και μας ευχήθηκαν καλή συνέχεια!

Ώρα 12.00 | Διασταύρωση Αγίου Κοσμά:

Το δύσκολο κομμάτι της σημερινής διαδρομής ολοκληρώνεται και η ομάδα ανασυγκροτείται. Το νερό «Θεόνη»* και το τσάι «TUVUNU»* αναπληρώνουν τον ιδρώτα που χύθηκε στα προηγούμενα 20 χιλιόμετρα ανηφόρας!

Ώρα 14.00 | «Κιόσκι» πάνω από τους Δελφούς:

Το μεσημέρι μας βρίσκει πάνω από τους Δελφούς! Η ποδηλατική πορεία φτάνει στο τέλος της, καθώς στο υπόλοιπο κομμάτι λόγω δυσβατότητας και επικινδυνότητας δεν επιτρέπει την ποδηλασία. Πριν συνεχίσουμε με την πεζοπορία στο μονοπάτι της «Σκάλας» που οδηγεί στο χωριό των Δελφών, μία στάση είναι απαραίτητη για να θαυμάσουμε την θέα στο Δελφικό τοπίο και να πάρουμε δυνάμεις. Το χθεσινοβραδινό τσιμπούσι συνεχίζεται στο κιόσκι πάνω από τους Δελφούς!

Ώρα 15.30 | «Σκάλα»:

Λίγα χιλιόμετρα απομένουν μέχρι την λήξη του 2ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης! Το αρχαίο κλιμακωτό λιθόστρωτο μονοπάτι της «Σκάλας» απλώνεται στα πόδια μας με τις μεγάλες ευθείες του και τις απότομες στροφές του και μας οδηγεί στο χωριό των Δελφών. Κατεβαίνοντας περνάμε από την είσοδο του Αρχαίου Σταδίου και φτάνουμε πια στους Δελφούς, στο Μουσείο Άγγελου & Εύας Σικελιανού (Μουσείο Δελφικών Εορτών), όπου γίνεται η τελευταία ανασυγκρότηση πριν από τον τερματισμό στο Μουσείο των Δελφών.

Ώρα 17.00 | Δελφοί – Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών:

O 2ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία στους Δελφούς! Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια! Η ώρα για την απονομή των μεταλλίων έφτασε! Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στον χώρ0 του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών, όπου παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γαζή Γιώτα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας Δασκαλόπουλος Κώστας και ο Αντιδήμαρχος Δελφών Αναγνωστόπουλος Λουκάς. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Διευθύντρια της Ι΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Δελφών κα. Ψάλτη Αθανασία για την φιλοξενία στο υπέροχο Μουσείο των Δελφών και για την παρουσία της. Την τελετή κάλυψε το Star Κεντρικής Ελλάδας (χορηγός επικοινωνίας), ο φωτογράφος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Αντώνης Βλαχογιάννης (ΦΩΤΟ-ΚΛΙΚ*) και ο εθελοντής φωτογράφος Κώστας Καλτσάς (actionphotos.gr)

Κάθε ποδηλάτης βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στον 2ο Ποδηλατικό Άθλο στα βουνά της Ρούμελης, με αναμνηστικό Δίπλωμα (χορηγία ΠαπPress*– Γραφικές Τέχνες) και Μετάλλιο (χορηγία του EventSolutions*ενώ μοιράστηκαν σε όλους το βιβλίο «Χλωρίδα της Οίτης- Ενδημικά και σπάνια είδη«(2014-Γ.Καρέτσος, Π. Τρίγκας, Κ.Τσαγκάρη, Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων) η έκδοση του οποίου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, το ντοκιμαντέρ της Αποστολίας Παπαϊωάννου «ΔΕΛΦΟΙ-Μια άλλη ματιά» σε DVD, προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, ένας πλήρης οδηγός για τη Δυτική Φθιώτιδα και ένα ημερολόγιο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Πιστοί στο πνεύμα του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης, που στηρίζεται στην αγάπη για την ποδηλασία και το βουνό, τον εθελοντισμό και την χορηγία, δεν υπήρξαν πρώτοι, νικητές ή χαμένοι! Όλοι ήταν νικητές! Όλοι βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους και οι εθελοντές για την προσφορά τους!

Το τελευταίο κέρασμα, κατά τον τερματισμό, προσέφεραν ο Γιάννης Παπαθανασίου («Ηνίοχος»* -Δελφοί) και ο χορηγός «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ»*

4η Μέρα: 43.20 χλμ. με 1300 θετικά υψομετρικά!

Ώρα 19.00 | Αναχώρηση για Σπερχειάδα:

Ο Άθλος ολοκληρώθηκε! Η κούραση μεγάλη αλλά η χαρά και το μεγαλείο του Άθλου ακόμα μεγαλύτερα… Εικόνες, συναισθήματα, συναντήσεις, κουβέντες, τοπία, φιλίες πλημμύρισαν τις μέρες που πέρασαν και θα χρειαστούν αρκετές ακόμη για να επεξεργαστεί ο καθένας αυτή την τετραήμερη εμπειρία! Το ραντεβού δόθηκε για του χρόνου! Ο 3ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης υπόσχεται μεγαλύτερες συγκινήσεις!

Όμως η Σπερχειάδα απέχει 130 χλμ ακόμα για να επιστρέψουν όλοι στην αφετηρία! Τα ποδήλατα φορτώνονται σε φορτηγό του Κώστα Κουφαλιώτη* και οι ποδηλάτες επιβιβάζονται σε λεωφορείο του τουριστικού γραφείου Γιάννης Στεργίου*. Μια τελευταία έκπληξη περιμένει τους ποδηλάτες που ολοκλήρωσαν τον Άθλο καθώς στο λεωφορείο κατά την επιστροφή, κληρώθηκαν πέντε κουπόνια αξίας 35 ευρώ για την αγορά προϊόντων Endura, προσφορά του Podilatodromio.gr (Κλαδούχος Χάρης).

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!

*χορηγός

Φωτογραφίες: Κώστας Καλτσάς | actionphotos.gr

Περισσότερες φωτογραφίες: Facebook Page:  Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης