Στο Συνεδριακό Κέντρο Σπερχειάδας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, η επίσημη ανακήρυξη της διεξαγωγής του 3ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης.
4-5-6 & 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Η Οργανωτική Επιτροπή, οργάνωσε μία ζεστή βραδιά όπου παρουσιάστηκαν η ιστορία, τα οφέλη και τα μελλοντικά βήματα του Άθλου. Ο Γιάννης Κατσίκας, εμπνευστής της δράσης, εξιστόρησε την πορεία του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης που από μια ιδέα έγινε θεσμός και αγκαλιάστηκε από ποδηλάτες και εθελοντές και ανακοίνωσε τη διαδρομή του τρίτου άθλου.
Ο 3ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης θα έχει αφετηρία όπως κάθε χρονιά, τη Σήραγγα Τυμφρηστού και θα περάσει από τους νομούς Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα:
- 1η μέρα: Σπερχειάδα-Σήραγγα Τυμφρηστού-Πουγκάκια-Παλαιοχώρι–Σαράνταινα–Βρύση Αρβανίτη-Γραμμένη Οξυά.
- 2η μέρα: Γραμμένη Οξυά–Γαρδίκι-Αγ. Θεόδωροι-Κορυφή Γουλινάς-Πυροφυλάκιο-Δίλοφο-Άνω Καλλιθέα- Άνω Φτέρη-Κάτω Καμπιά-Φτέρη–Παλαιοβράχα-Άμπλας.
- 3η μέρα: Άμπλας–Λευκάδα-Κάτω Κανάλια–Μοναστήρι Ρούστιανη–Πίτσι-Γεφύρι Μουτζουράκη–Τυμφρηστός-Άγιοι Απόστολοι Βελούχι-Μεγάλη Κάψη-Μερκάδα-Σαλέ Λελούδα.
- 4η μέρα: Σαλέ Λελούδα – Μαυρίλο – Νεοχώρι – Παλαιόκαστρο – Πιτσιωτά- Περίβλεπτο – Δίκαστρο – Άγιος Γεώργιος.
Φέτος σημείο τερματισμού ορίζεται το μνημείο του Αχιλλέα, στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού.
Σύνολο ~ 250 χλμ.
Στα μελλοντικά σχέδια του Ποδηλατικού Άθλου προστέθηκαν και παράλληλες αθλητικές δράσεις, τις οποίες παρουσίασε συνοπτικά ο Γ.Κατσίκας, όπως πεζοπορίες στη Δυτική Φθιώτιδα σε συνεργασία με το Σύλλογο Τραχίνα.
Ο Λάμπρος Θεοδοσόπουλος, συντονιστής της Οργανωτικής Ομάδας του 3ου Άθλου, ανέπτυξε τους βασικούς πυλώνες του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης (Αθλητισμός, Εθελοντισμός, Χορηγία, Πολιτισμός) και πως μπορούν να γίνουν μοχλοί ανάπτυξης των περιοχών απ όπου περνά ο Άθλος.
Στη συνέχεια, ο Θανάσης Οικονόμου πήρε το λόγο και ανέλυσε τους στόχους και τα οφέλη του Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης. Την προσωπική του εμπειρία από τους δύο προήγουμενους Άθλους μοιράστηκε ο πλοηγός του ΆΘλου Γεώργιος Αθανασίου. Από τη μεριά των ποδηλατών μίλησαν οι συμμετέχοντες Αλέξανδρος Κωστορίζος ,Κώστας Κανέλλος και Κατερίνα Καλύβα εκφράζοντας την ευχή ο τρίτος άθλος να είναι το ίδιο επιτυχημένος!
Ευχές για την επιτυχία του τρίτου Άθλου και την στήριξή τους εξέφρασαν ο Δήμαρχος κ.Παπαευθυμίου Θύμιος και ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Σανίδας Ηλίας.
Στο τέλος της τελετής απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και διπλώματα σε εθελοντές, συλλόγους και χορηγούς για την συνεισφορά τους στην επιτυχημένη διοργάνωση του 2ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης.