ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ | 1Η ΜΕΡΑ 3ΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ ΡΟΥΜΕΛΗΣ | ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ – ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΞΥΑ

Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρα 8.00 | Σπερχειάδα:

Το ραντεβού είχε ήδη δοθεί με τη λήξη του 2ου άθλου… «παλιοί» και «νέοι» ποδηλάτες βρέθηκαν στη Σπερχειάδα για τον 3ο Ποδηλατικό Άθλο στα βουνά της Ρούμελης! Η γραμματεία στήθηκε μπροστά από το παλιό γυμνάσιο Σπερχειάδας και μετά από την παραλαβή των πινακίδων(οι αριθμοί συμμετοχής τυπώθηκαν με προσφορά του μεγάλου χορηγού Πάνου Αρβανίτη), τα ποδήλατα φορτώνονται με προσοχή. Διοργανωτές και εθελοντές φροντίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη μετακίνηση όλων στο σημείο εκκίνησης. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος Τ.Ε Σπερχειάδας Γιώργος Μανίτας, που υποδέχτηκε τους ποδηλάτες και τους ευχήθηκε καλό πετάλι.

Για τη μεταφορά των ποδηλάτων στο σημείο εκκίνησης χρησιμοποιήθηκαν ένα φορτηγό του Χρήστου Αντωνόπουλου*  και ένα φορτηγό του Γρηγόρη Αθανασίου, ενώ οι ποδηλάτες μεταφέρθηκαν στη Ράχη Τυμφρηστού με λεωφορεία του τουριστικού γραφείου Γιάννης Στεργίου*.

Καθόλη τη διάρκεια του τετραήμερου την πομπή των ποδηλατών συνόδευαν οχήματα της οργανωτικής επιτροπής και εθελοντών, λειτουργώντας ως πλοηγοί και «σκούπα» αντίστοιχα. Τέλος, οι αποσκευές των συμμετεχόντων μεταφέρθηκαν απευθείας στο σημείο της πρώτης διανυκτέρευσης με τα οχήματα της επιχείρησης καθαρισμού Κωστορίζος* (Μέγας Χορηγός) και με φορτηγάκι του Γιώργου Μανίτα* (συστήματα μονώσεων ΔΑΜΩΝ).

Ευχαριστούμε το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας.

Ώρα 11.30 | Ράχη Τυμφρηστού:

Ο 3ος Ποδηλατικός Άθλος ξεκινά!

Στην εκκίνηση βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδος κ. Αποστολόπουλος Κώστας, οι Αντιδήμαρχοι Μακρακώμης κ. Μπότσης Βασίλης, και κ. Καραγκούνης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος Αγίου Γεωργίου κ. Γόνης Κώστας και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μακρακώμης αλλά και κόσμος από τα κοντινά χωριά και συγγενείς των ντόπιων συμμετεχόντων που με το ζεστό τους χειροκρότημα και ευχές εμψύχωσαν τους ποδηλάτες!

Ευχαριστούμε το Αστυνομικό Τμήμα Μακρακώμης, που βρέθηκε στη Ράχη Τυμφρηστού για τον έλεγχο της κυκλοφορίας.

Ώρα 12.30 | Πουγκάκια:

Η πρώτη στάση του Άθλου ήταν σύντομη! Λίγο νερό και ανασύνταξη στην πλατεία του χωριού! Ο δρόμος μπροστά μας μακρύς και ανηφορικός και η ζέστη έντονη!

Ώρα 14.30 | Άγιοι Πάντες Παλαιοχωρίου :

Στη δεύτερη στάση φτάνουμε στους Αγίους Πάντες πάνω από το Παλαιοχώρι Τυμφρηστού, το χωριό του πλοηγού μας Γιώργου Αθανασίου! Εκεί μας υποδέχτηκαν ο Σύλλογος Παλαιοχωρίου με Πρόεδρο τον Βαγγέλη Τσεκούρα, ο Πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Παπαγιάννης και αρκετοί κάτοικοι και μας πρόσφεραν χωριάτικο λουκάνικο και δύναμη για τη συνέχεια!! Σας ευχαριστούμε!!

Ώρα 16.30 | Βρύση Αρβανίτη:

Και με το θερμόμετρο να ανεβαίνει… η πομπή των ποδηλατών και των εθελοντών φτάνει στην όαση της βρύσης του Αρβανίτη! Εκεί  ο παλιός φίλος του Άθλου και Πρόεδρος του Πλατάνου (Στάγια) Γρηγόρης Παπαγεωργίου με την παρέα του μας υποδέχεται με παγωμένο καρπούζι, λουκουμάκι και πολύ νερό!! Ευχαριστούμε για όλα!

Το καρπούζι ήταν προσφορά του Ντελέζου Θανάση*.

Ώρα 17.30 | Σαράνταινα :

Στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής της πρώτης μέρας , ανακαλύπτοντας τις ομορφιές της Σαράνταινας.

και μαζί με τους ποδηλάτες οι εθελοντές συνοδοί, η ιατρική υποστήριξη, η τεχνική υποστήριξη και οι φωτογράφοι μας!!

Ώρα 19.00 | Γραμμένη Οξυά:

Η διαδρομή της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκε στο πανέμορφο χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, Γραμμένη Οξυά. Οι ποδηλάτες μετά από περίπου 55 χλμ αφήνουν τα ποδήλατα και απολαμβάνουν την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων! Ο Πρόεδρος της κοινότητας, Κώστας Δρόσος και το μέλος του Συλλόγου Γραμμενιοξυωτών, Βασίλης Κανέλλος, έχουν ήδη ετοιμάσει την πλατεία του χωριού για να μας υποδεχτεί με τραπέζια και καρέκλες, τα οποία παραχώρησαν τα μαγαζιά της πλατείας. Η κοινότητα συνολικά αγκάλιασε τη διοργάνωση και οι κάτοικοι άνοιξαν τα σπίτια τους και τις αυλές τους για να διευκολυνθεί η διανυκτέρευση των ποδηλατών.

Το χωριό τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση και πρόσφερε πεντανόστιμα φαγητά! Οι σκηνές στήθηκαν κι όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία όπου προσφέρθηκε πεντανόστιμο φαγητό δύο πιάτων!! Φασουλάδα ελληνική, που ήταν προσφορά του Γραμμενιοξυώτη Νίκου Αντωνίου, αθλητή και Προέδρου του Συλλόγου ΤΡΑΧΙΝΑ  και γίδα με μακαρόνια που προσέφεραν ο Πρόεδρος Κώστας Δρόσος και ο Σαρρής Κυριάκος (Ξυλεμπορική Λαμίας*) . Το τραπέζι περιελάμβανε γαλακτοκομικά προϊόντα της επιχείρησης Ρούμελη* , κηπευτικά του Ντελέζου Ηλία*, λάδι του Κώστα Αποστολόπουλου*.

Ο Σύλλογος Γραμμενιοξυωτών προσέφερε πεντανόστιμες πίτες και ο Σύλλογος ΤΡΑΧΙΝΑ τα ζυμαρικά. 

Στο υπέροχο αυτό δείπνο συντέλεσαν και οι εθελοντές του άθλου Χρήστος Σταφυλάς, Αλέξανδρος Κωστορίζος ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Πρόεδρο της Κι.Πο.Σ (Κίνηση Πολιτών Σπερχειάδας), Παντελή Κανέλλο και τον Μπελαλή Στέφανο, οι οποίοι ήταν οι μάγειρες του άθλου και τις 3 βραδιές! Γεια στα χέρια σας!!

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί τόσο όμορφα…και νόστιμα η πρώτη μέρα του 3ου Ποδηλατικού Άθλου!

Τέλος ευχαριστούμε τα καταστήματα των Πέτρου Πετρίδη και Πάνου Βήττα για την φιλοξενία! Και του χρόνου!!

Τα είδη σερβιρίσματος, ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσεως που χρησιμοποιήθηκαν και τις τέσσερις μέρες, ήταν προσφορά του καφέ «Σύνοδος*» στη Μακρακώμη και της επιχείρησης Κοπάνης Logistics*

*χορηγός

Φωτογραφίες: Κώστας Καλτσάς | actionphotos.gr

Ηλίας Προβόπουλος | facebook | actimon.blogspot.gr

και βέβαια το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του άθλου Βλαχογιάννης Αντώνης | ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ  

Περισσότερες φωτογραφίες: Facebook Page:  Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης

ΒΙΝΤΕΟ – ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – ( STAR Κεντρικής Ελλάδας )

Μαζί μας, για το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης μέρας ήταν ο κ.Καραντζoύνης ο οποίος επιμελήθηκε ένα βίντεο για τον ενημερωτικό ιστότοπο Fonografos.net

Advertisement