ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ | 3Η ΜΕΡΑ 3ΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ ΡΟΥΜΕΛΗΣ | ΛΟΥΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΒΡΑΧΑΣ – ΣΑΛΕ ΛΕΛΟΥΔΑ

Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρα 8.00 | Λουτρά Παλαιοβράχας:

Η τρίτη μέρα του άθλου ξεκινά στα Λουτρά Παλαιοβράχας και οι ποδηλάτες ετοιμάζονται για άλλη μια δύσκολη ανάβαση, αυτή τη φορά στις πλαγιές του Τυμφρηστού. Το πρωινό περιλαμβάνει πεντανόστιμη πίτα προσφορά του Συλλόγου Πτελέας, την οποία μας έφεραν ζεστή οι εκπρόσωποι του συλλόγου Λάμπρος Κλέτσας και Αποστόλης Στεφανής και ζεστό τσάι με μέλι από τους συνήθεις υπόπτους…χρυσοχέρηδες σεφ του άθλου, Παντελή Κανέλλο και Στέφανο Μπελαλή, προσφορά της ΚΙ.ΠΟ.Σ (Κίνηση Πολιτών Σπερχειάδας).  Τους ευχαριστούμε όλους!

Ώρα 9.30 | Μύλος της Παναγιάς – Λευκάδα:

Στο δρόμο για το χωριό της Λευκάδας δε θα μπορούσαμε να μη σταματήσουμε στο Μύλο της Παναγιάς όπου μας περίμενε ο μυλωνάς Στάθης Κουρέλης προσφέροντας δροσερά φρούτα και χυμούς και πολλά άλλα καλούδια. Παρόντες ήταν πολλοί κάτοικοι, ο Πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Παπαδήμας και ο Δημ. Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ενότητας Νέων Λευκάδας Ανδρέας Παπασάρας, ο οποίος μας συνόδευσε μέχρι την πλατεία της Λευκάδας όπου οι νέοι του χωριού με τη σειρά τους υποδέχθηκαν τους ποδηλάτες με κεράσματα. Τους ευχαριστούμε για την ζεστή υποδοχή!

Ώρα 10.30 | Κανάλια – Μοναστήρι Ρούστιανης :

Η διαδρομή της τρίτης μέρας μας φέρνει στα κανάλια, όπου κάτοικοι έχουν βγει στις πόρτες και υποδέχονται τους ποδηλάτες με χειροκροτήματα ενώ την καλύτερη υποδοχή μας επιφυλάσσουν στο μοναστήρι της Ρούστιανης μετά από μία έντονη ανηφόρα και με το θερμόμετρο να ανεβαίνει! Στο μοναστήρι είχε βρεθεί από νωρίς πολύς κόσμος για την υποδοχή των ποδηλατών, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καναλιωτών Γιώργος Στεφανίδης, ο Πρόεδρος του Θρησκευτικού Συλλόγου Παναγίας Ρούστιανης Χαράλαμπος Αντωνίου και ο Απόστολος Δερνίκας*, ο οποίος πρόσφερε εξαιρετικά γλυκίσματα! Ο Κώστας Κωστούλας ήταν επίσης εκεί απαθανατίζοντας την άφιξη των ποδηλατών! Δυστυχώς δεν προλάβαμε τη Λειτουργία, την οποία τέλεσαν οι ιερείς Δερνίκας Γιώργος και Τσιόκας Σπυρίδων. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ!

Παρακολουθείστε …από ψηλά την άφιξη των ποδηλατών στον νερόμυλο Λευκάδας και στην Παναγιά Ρούστιανη ! Επιμέλεια: Χρήστος Βαγενάς

Ώρα 13.00 | Πίτσι :

Ο χωματόδρομος συνεχίζεται, τα χιλιόμετρα αυξάνονται και οι ποδηλάτες φτάνουν σε ακόμα ένα χωριό, στο Πίτσι, όπου οι κάτοικοι τους περιμένουν με χειροκροτήματα και ζεστή φιλοξενία! Στην όμορφη πλακόστρωτη πλατεία οι γυναίκες του χωριού μας περίμεναν σε ένα φεστιβάλ…πίτας! Ο Πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Μπούρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτσίου «Άγιος Ιωάννης» προσέφεραν τα υλικά και οι χρυσοχέρες του χωριού βάλανε όλη τους τη μαεστρία …το αποτέλεσμα ήταν ποικιλία πιτών που έδωσαν δύναμη στους ποδηλάτες και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις! Τέλος, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιτσίου «Άγιος Ιωάννης», Βασίλης Καραγιάννης μας ξενάγησε στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ!!

Ώρα 15.00 | Τυμφρηστός :

Μετά από μία πανέμορφη διαδρομή και τη διέλευση μας από το γραφικό γεφύρι του Μουντζουράκη, ποδηλάτες και συνοδοί συγκεντρώνονται στην πλατεία του Τυμφρηστού. Μία στάση απαραίτητη για την ανασυγκρότηση της πομπής και ένα δροσερό καταφύγιο από τη ζέστη του μεσημεριού. Στην σκιά των πλατάνων και των μουριών μας καλωσορίζει ο Πρόεδρος της κοινότητας Μάκης Ευαγγελίου και ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου απανταχού Τυμφρησταίων «Ο Άγιος Αθανάσιος» Αλέξανδρος Υφαντής και τα μέλη Βαγγέλης Ευαγγελίου, Γιάννης Χριστόπουλος, Βαγγέλης Χριστόπουλος, Χρήστος Σεντής και ο δικός μας Αλέξανδρος Κωστορίζος.  Οι πίτες ήταν προσφορά του φούρνου Καραμέρη* από τη Σπερχειάδα και οι καφέδες και τα αναψυκτικά από τον ξενώνα Τυμφρηστό*. Τους ευχαριστούμε όλους για τη στήριξη!

Ώρα 17.00 | Άγιοι Απόστολοι :

Η παρέα του Εξωραϊστικού Συλλόγου απανταχού Τυμφρησταίων «Ο Άγιος Αθανάσιος» μας συνόδευσε μέχρι τους Αγίους Αποστόλους, το ψηλότερο σημείο της διαδρομής της ημέρας. Οι ποδηλάτες μετά από την πιο δύσκολη ανηφόρα φτάνουν στο όμορφο εκκλησάκι, με τη βρύση …και τις κούνιες! Στιγμές χαλάρωσης ακολουθούν και με την προσφορά του παραδοσιακού λουκουμιού από το Σύλλογο πήραν όλοι δυνάμεις για τη συνέχεια.

Ώρα 17.30 |  Μεγάλη Κάψη :

Ο Πρόεδρος της κοινότητας της Μεγάλης Κάψης, Κώστας Τσιρώνης μας υποδέχθηκε στην όμορφη πλατεία και μας συνόδευσε μέχρι την επόμενη στάση, στη Μερκάδα.

Ώρα 18.00 |  Μερκάδα:

Στην όμορφη Μερκάδα μας υποδέχθηκαν με ζεστά χαμόγελα και τσιπουράκι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μερκάδας και συγκεκριμένα η Πρόεδρος Δέσποινα Δασακλή, ο Πρόεδρος της κοινότητας Βασίλης Κλειτσάκης και ο Βασίλης Αλεξίου* στην αυλή της ταβέρνας «Όπως παλιά».

Ώρα 19.00 |  Σαλέ Λελούδα :

Μετά από μία ακόμη απαιτητική μέρα…ανακουφισμένοι φτάνουμε σε μια υπέροχη τοποθεσία, στο Σαλέ Λελούδα* όπου έγινε η τρίτη διανυκτέρευση. Οι σκηνές στήνονται και όλοι χαλαρώνουν απολαμβάνοντας την θέα προς το Βελούχι. Η νύχτα πέφτει σιγά σιγά και μας επιφυλάσσει εκπλήξεις!

Το δείπνο όπως πάντα πεντανόστιμο και δυναμωτικό! Το κρέας ήταν προσφορά του Μεγάλου Χορηγού–Πάνου Αρβανίτη*. Οι σαλάτες ήταν προσφορά του Γιάννη Αρχοντή*,τα γαλακτοκομικά της Επιχείρησης«Ρούμελη»* και το λάδι του Κώστα Αποστολόπουλου*. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μερκάδας πρόσφερε παραδοσιακές πίτες που ολοκλήρωσαν το πλούσιο τραπέζι! Ο «οικοδεσπότης» (ιδιοκτήτης του Σαλέ Λελούδα), Ηλίας Κιούσης  πρόσφερε νοστιμότατο κοντοσούβλι! Και το καλύτερο τελείωμα με ολόφρεσκο ραβανί από τον Τσιάτσο Κώστα*

Η παρέα έχει δεθεί και την τελευταία βραδιά τα δίνει όλα, το γλεντάει με πολύ χορό! Οι πιο τολμηροί ξεκινούν τον χορό και γρήγορα η «πίστα γεμίζει» από κουρασμένους μεν αλλά χαρούμενους ανθρώπους!! Ποδηλάτες, συνοδοί, χορηγοί μία παρέα!

Ώρα 24.00 + ώρα για ύπνο…απομένει μία ακόμη μέρα!

Κι ενώ η ώρα περνά και η τελευταία μέρα πλησιάζει, κάποιοι δεν έχουν ύπνο… βγάζουν υπέροχες φωτογραφίες! Ευχαριστούμε τον φωτογράφο Κώστα Καλτσά!

*χορηγός

Φωτογραφίες: Κώστας Καλτσάς | actionphotos.gr

Ηλίας Προβόπουλος | facebook | actimon.blogspot.gr

και βέβαια το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του άθλου Βλαχογιάννης Αντώνης | ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ  

Περισσότερες φωτογραφίες: Facebook Page:  Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης

Advertisement