ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ | 4Η ΜΕΡΑ 3ΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΟΥ ΡΟΥΜΕΛΗΣ | ΣΑΛΕ ΛΕΛΟΥΔΑ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου 2015

Ώρα 8.00 | Σαλέ Λελούδα:

Η τέταρτη και τελευταία μέρα του άθλου ξεκινά! Μετά από ένα υπέροχο βράδυ, το ξύπνημα στο Σαλέ Λελούδα  και το πρωινό, μας κάνουν να θέλουμε να σταματήσουμε το χρόνο ώστε ο άθλος να μην τελειώσει ακόμα… Το πρωινό μας είναι υπόθεση ποδηλατών…καθώς προσφέρονται ζεστός τραχανάς από τον ποδηλάτη Τάκη Αλατά (Αγαθοεδέσματα*) και παστέλι από τον ποδηλάτη Στεφανή Θάνο (η Άγρια Μέλισσσα*) αλλά και παραδοσιακές πίτες προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μερκάδας. Τους ευχαριστούμε όλους!

Τα είδη σερβιρίσματος, ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα μιας χρήσεως που χρησιμοποιήθηκαν και τις τέσσερις μέρες, ήταν προσφορά του καφέ «Σύνοδος*» στη Μακρακώμη και της επιχείρησης Κοπάνης Logistics*

Ευχαριστούμε και πάλι τον Ηλία Κιούση για την φιλοξενία στο Σαλέ Λελούδα*! Υπέροχες εικόνες, υπέροχες αναμνήσεις!

Ώρα 11.00 | Μπαρουτόμυλος – Μαυρίλο:

Στην είσοδο του επόμενου χωριού, κάνουμε μία στάση στον ανακαινισμένο μπαρουτόμυλο του Μαυρίλου, ένα μικρό μουσείο. Εκεί μας υποδέχεται ο κ. Σιούλας Θανάσης, ο οποίος μας εξηγεί τη λειτουργία του μύλου και τη διαδικασία παρασκευής του μπαρουτιού. Τον ευχαριστούμε πολύ!

και μετά από την επιμορφωτική ξενάγηση στο μύλο, ακολουθεί στάση για ανασυγκρότηση στην πλατεία του Μαυρίλου όπου συναντήσαμε τον Πρόεδρο της κοινότητας Σκιαδόπουλο Θανάση.

Ώρα 12.30 | Νεοχώρι :

Η συνέχεια της διαδρομή μας φέρνει στο Νεοχώρι, όπου οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού μας περιμένουν στο καφενείο της πλατείας, ένα αυθεντικό παλιό καφενείο «ο Τσιαξίρης» του Προέδρου της κοινότητας. Η στάση σύντομη αλλά απαραίτητη για να δροσιστούμε λίγο!

Ώρα 13.00 | Παλαιόκαστρο :

Παρότι η κούραση των προηγούμενων ημερών έχει συσσωρευτεί  και τα χιλιόμετρα έχουν ήδη ξεπεράσει τα 200 η διαδρομή συνεχίζει να συναρπάζει και σε κάθε χωριό που οι κάτοικοι μας περιμένουν με χαμόγελα και χειροκροτήματα οι ποδηλάτες παίρνουν δύναμη για τη συνέχεια!

Στο όμορφο Παλαιόκαστρο μας υποδέχθηκαν εγκάρδια  και μας πρόσφεραν δροσερά αναψυκτικά και κεράσματα, ο Πρόεδρος κ. Δημόπουλος Λάμπρος και ο Σύλλογος Απανταχού Παλαιοκαστριωτών, με την ακούραστη και χαμογελαστή Πρόεδρο κα. Θεμελή Μαίρη. Ευχαστούμε πολύ και του χρόνου! 

Ώρα 14.00 |  Πιτσιωτά :

Άλλη μία ζεστή υποδοχή μας περίμενε στο χωριό Πιτσιωτά, όπου ο Πρόεδρος κ. Τιμπλαλέξης Κώστας και οι κάτοικοι βγήκαν να μας προϋπαντήσουν και μας πρόσφεραν δροσερά αναψυκτικά και λουκουμάκια για τη συνέχεια!

Ώρα 14.30 | Περίβλεπτο :

Η επόμενη στάση μας βρίσκει στον χώρο που γίνεται το καθιερωμένο ετήσιο κυνηγετικό αντάμωμα από τον Θανάση Γιαννόπουλο, στο Περίβλεπτο. Εκεί μας υποδέχθηκαν πολλοί κάτοικοι, ο Πρόεδρος του Περίβλεπτου Κολιόπουλος Κώστας και ο κ. Δικόπουλος Γιώργος με τη γυναίκα του Ιουλία, η οποία μας εντυπωσίασε όλους με τις πίτες και το λουκάνικο που ετοίμασε ειδικά για τους ποδηλάτες! Πεντανόστιμο φαγητό της μαμάς…! Ευχαριστούμε για όλα!

Ώρα 16.00 |  Δίκαστρο :

Στην τελευταία στάση πριν το τερματισμό …μας περίμενε ένα μικρό πάρτυ! Στο Δίκαστρο παρά τη μεσημεριανή ζέστη έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος στο μαγαζί «Ζημιανή» και με δυνατή μουσική και πλούσιο μπουφέ αναμένουν τους ποδηλάτες! Εκεί μας υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της κοινότητας Γράβαλος Ανδρέας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Δικαστριωτών Γιαννακόπουλος Γιώργος ο οποίος και μας ξενάγησε στο πλούσιο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Ευχαριστούμε όσους βρέθηκαν εκεί και την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού κα. Κυριακάκη Αργυρώ για την φιλοξενία.

η διαδρομή πλησιάζει στο τέλος…τελευταία πετάλια…

Ώρα 17.30 |  Άγιος Γεώργιος Τυμφρηστού:

Η άφιξη στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του 3ου Ποδηλατικού Άθλου στα βουνά της Ρούμελης! O 3ος Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία!  Οι ποδηλάτες φτάνουν όλοι μαζί στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, όπου έχει συγκεντρωθεί το χωριό για να τους χειροκροτήσει! Μετά από 240χλμ, πολλή ανηφόρα, πολύ χώμα και ιδρώτα…μόνο χαμόγελα και όμορφα συναισθήματα κατακλύζουν όλους τους συμμετέχοντες!

Στην πλατεία μας υποδέχονται ο Πρόεδρος Κώστας Γόνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Γιώργος Γόνης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου γεωργίου Αγγέλα Παπακώστα και μας προσφέρουν το τελευταίο κέρασμα από το Alfa catering* της Αλεξάδρας Τσιρώνη με νόστιμα μεζεδάκια. Τους ευχαριστούμε όλους!

Ώρα 18.00 |  Τελετή Λήξης :

Στον άθλο δεν υπάρχουν πρωτιές…είναι όλοι νικητές!  Ο Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης, στηρίζεται στην αγάπη για την ποδηλασία και το βουνό, τον εθελοντισμό και την χορηγία, δεν υπάρχουν πρώτοι, νικητές ή χαμένοι! Όλοι βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους και οι εθελοντές για την προσφορά τους! Κάθε ποδηλάτης βραβεύτηκε με αναμνηστικό Δίπλωμα (προσφορά του ΦΩΤΟ-ΚΛΙΚ*) και Μετάλλιο (προσφορά του Μεγάλου Χορηγού Αφοι Κατσαντώνη*). Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια!

Η τελετή λήξης και η απονομή των μεταλλίων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, μπροστά από το άγαλμα του Αχιλλέα και σε αυτήν παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Σανίδας Ηλίας, ο Δήμαρχος Μακρακώμης  Παπαευθυμίου Θύμιος, οι Αντιδήμαρχοι Μακρακώμης Μπότσης Βασίλης, Καραγκούνης Θανάσης και Μπήτος Κώστας, ο Δημ.Σύμβουλος Μακρακώμης Γιαννακόπουλος Γιώργος, ο Πρώην Υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος και ο Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Φθ/δας Μπέτσιος Νικόλαος. 

Οι εθελοντές, οι συνοδοί και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής βραβεύτηκαν επίσης για τη συμμετοχή τους με αναμνηστικό συμμετοχής … άλλωστε χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ο άθλος! Θα ακολουθήσει αναλυτική αναφορά σε όσους βοήθησαν σε αυτό το τετραήμερο!

Στο τέλος της απονομής έγινε κλήρωση προϊόντων ποδηλατικού εξοπλισμού, που προσέφερε ο ποδηλάτης Κλαδούχος ΧάρηςPodilatodromio.gr ) που όπως και πέρυσι αποτέλεσαν την τελευταία «έκπληξη» του άθλου!

Την τελετή κάλυψε το Star Κεντρικής Ελλάδας (χορηγός επικοινωνίας), ο φωτογράφος και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Αντώνης Βλαχογιάννης (ΦΩΤΟ-ΚΛΙΚ*), οι εθελοντές φωτογράφοι Κώστας Καλτσάς (actionphotos.gr), ο Ηλίας Προβόπουλος και o κ. Καραντζoύνης για τον ενημερωτικό ιστότοπο Fonografos.net.

Τέλος ευχαριστούμε το Αστυνομικό Τμήμα Μακρακώμης για τον έλεγχο της κυκλοφορίας.

Η επιστροφή στη Σπερχειάδα έγινε με τη μεταφορά των ποδηλάτων από φορτηγό του Γιώργου Γεωργαντά, τον οποίο ευχαριστούμε για την βοήθειά του!

Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου!

Ο τέταρτος άθλος θα ξεπεράσει τις προηγούμενες επιτυχίες!

*χορηγός

Φωτογραφίες: Κώστας Καλτσάς | actionphotos.gr

Ηλίας Προβόπουλος | facebook | actimon.blogspot.gr

και  Βλαχογιάννης Αντώνης | ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ   (μέλος της οργανωτικής επιτροπής του άθλου)

Περισσότερες φωτογραφίες: Facebook Page:  Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης

Advertisement