1η ΜΕΡΑ | ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ 4ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΑΘΛΟ ΡΟΥΜΕΛΗΣ !

Πεμπτη 01 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ – ΖΑΧΑΡΑΚΙ (ΤΑΡΖΑΝ): 49 km

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: + 1505 / – 440 m

Ώρα 9.00 | Σπερχειάδα:

Ο 4ος άθλος για πρώτη φορά φέτος ξεκινά και τελειώνει στην Σπερχειάδα! Η γραμματεία στήθηκε στην κεντρική πλατεία Σπερχειάδας με τη βοήθεια πολλών εθελοντών και μετά από την παραλαβή των πινακίδων και τις τελευταίες δηλώσεις συμμετοχής οι ποδηλάτες ξεκίνησαν για μια ακόμη ξεχωριστή περιπέτεια!

Καθόλη τη διάρκεια του τετραήμερου την πομπή των ποδηλατών συνόδευαν οχήματα της οργανωτικής επιτροπής και εθελοντών, λειτουργώντας ως πλοηγοί και «σκούπα» αντίστοιχα, ενώ οι αποσκευές των συμμετεχόντων μεταφέρθηκαν απευθείας στο σημείο της πρώτης διανυκτέρευσης με τα οχήματα της επιχείρησης καθαρισμού Κωστορίζος* (Μέγας Χορηγός) και με φορτηγάκι του Γιώργου Μανίτα* (συστήματα μονώσεων ΔΑΜΩΝ).

Ευχαριστούμε το Αστυνομικό Τμήμα Σπερχειάδας για τον έλεγχο της κυκλοφορίας.

1η στάση | Καλύβα Στεφανή: 

Ένα σύντομο πέρασμα από την ιστορική Καλύβα του Στεφανή.

2η στάση | Μακρακώμη:

Λίγο νερό και ευχές για καλό ποδηλατικό τετραήμερο από το καφέ Σύνοδος, στην πλατεία της Μακρακώμης! Ο δρόμος μπροστά μας μακρύς και ανηφορικός!

3η στάση |Λουτρά Πλατύστομου :

Στα Λουτρά Πλατυστόμου ανασυνταχτήκαμε για να ξεκινήσει η ποδηλασία στο χωμάτινο κομμάτι της διαδρομής.

4η στάση | Τσούκα : 

Στην Τσούκα, την τέταρτη στάση της πρώτης μέρας, μας περίμενε ο Γιώργος Καραλής πρόεδρος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Νεολαίας Τσούκας «Όρειος Μείραξ», μαζί με τον Σπύρο Παπαντωνίου και τον Λευτέρη Χασιώτη όπου μας κεράσουν πίτες που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού, Θωμαή Καραλή, Αμαλία Μπέλλη και Ντίνα Καλοπήτα. Πήραμε λοιπόν τις απαραίτητες δυνάμεις για τον χωματόδρομο που ακολουθούσε και μας οδήγησε ψηλά από το όμορφο χωριό της Τσούκας προς τα πρώτα βουνά των Αγράφων και συγκεκριμένα προς τη Ρεντίνα, το Ζαχαράκι και το Φουρνά, μια υπέροχη διαδρομή μέσα σε δάση από βελανιδιές και ξέφωτα με βοσκοτόπια!

5η στάση | Χάνι Καραγιάννη :

Στη διασταύρωση του δρόμου προς Ροβολιάρι, στη θέση Φτελιά, όπου κάποτε λειτουργούσε το χάνι Καραγιάννη, μας υποδέχτηκαν με κουλουράκια, κέικ και κρύο νερό(*ΘΕΟΝΗ)  η Ελένη Σακελλάρη, η Σωτηρία Συλεούνη, η Ρίτσα Νιώρα και τα παιδιά της Φωτεινή και Παναγιώτης, από το Σύλλογο Νέων Βίτωλης. 

6η στάση | Βαρκό Σαμαρά:

Στη συνέχεια ανηφορίσαμε  μέσα στην σκιά των ελάτων προς την τοποθεσία Βαρκό Σαμαρά. Μία μικρή λίμνη όπου μας περίμεναν από το Σύλλογο των Απανταχού Πτελεωτών οι Γιώργος Κατσαβριάς, ο Λάμπρος Κλέτσας και η Ειρήνη Κλέτσα και μας κέρασαν σπιτικές πίτες και λουκούμια.

Διανυκτέρευση | Ζαχαράκι (ΤΑΡΖΑΝ):

Η διαδρομή της πρώτης μέρας ολοκληρώθηκε στο πανέμορφο Ζαχαράκι , στη θέση Ταρζάν μετά από μία απαιτητική διαδρομή 49 χιλιομέτρων. Όλοι οι ποδηλάτες ετοιμάζονταν για την πρώτη διανυκτέρευση σε σκηνές ενώ οι εθελοντές του άθλου έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για το βραδινό φαγητό της μεγάλης παρέας του 4ου άθλου!

Στο Ζαχαράκι μας καλωσόρισαν από το Σύλλογο Απανταχού φουρνιωτών Ευρυτανίας «Ο Λεπενιώτης» ο Κώστας Τσιαντής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φουρνιωτών Φθιώτιδας «Το Ζαχαράκι» Βασίλης Τσώλης, ο Γιάννης Διαμαντής, η Γεωργία Γκαρίλα, η Κωνσταντίνα Κυρίτση και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως της Βράχας πατέρας Γεράσιμος Τσιρώνης ο οποίος μάλιστα έφτιαξε επιτόπου και μας πρόσφερε υπέροχους λουκουμάδες με ντόπιο μέλι που πρόσφερε ο μελισσοκόμος Δημήτρης Σκοτίδας, και επίσης ο πρόεδρος του Δ.Δ. Αηδονοχωρίου Σωτήρης Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος του Δ.Δ. Ρεντίνας κ. Σταύρου.

*Τα τραπέζια για το δείπνο, μας παραχώρησε ο Εξωραϊστικός ΠολιτιστικόςΣύλλογος Τυμφρηστού » Άγιος Αθανάσιος».

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν να ολοκληρωθεί τόσο όμορφα η πρώτη μέρα του 4ου Ποδηλατικού Άθλου!

Θα γίνει ειδικό αφιέρωμα σε όλους τους εθελοντές και χορηγούς του άθλου, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ολοκληρωθεί επιτυχώς ο 4ος άθλος! 

*χορηγός

Φωτογραφίες: Ηλίας Προβόπουλος | facebook | actimon.blogspot.gr

και βέβαια το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του άθλου Βλαχογιάννης Αντώνης | ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ  

Περισσότερες φωτογραφίες: Facebook Page:  Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης

ΒΙΝΤΕΟ – ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – 

Advertisement