2η ΜΕΡΑ | ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ 4ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΑΘΛΟ ΡΟΥΜΕΛΗΣ !

Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016

ΖΑΧΑΡΑΚΙ (ΤΑΡΖΑΝ) – ΣΑΛΕ ΛΕΛΟΥΔΑ : 57 km

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: + 1468 / – 1757 m

* τα κείμενα που ακολουθούν είναι του Ηλία Προβόπουλου , που ακολούθησε την πορεία του 4ου ποδηλατικού άθλου και τις τέσσερις μέρες , καταγράφοντας τις εμπειρίες του και χαρίζοντας μας όμορφα κείμενα και φωτογραφίες. 

* Η νύχτα στο Ζαχαράκι ήταν δροσερή και το ξύπνημα για τη αρχή της 2ης ημέρας του Ποδηλατικό Άθλου εύκολο. Έτσι οι ποδηλάτες ακολουθώντας τον πλοηγό Γιώργο Αθανασίου επιστρέψαμε στη λίμνη Σαμαρά που είδαμε την προηγούμενη ημέρα και μέσα από ένα εκπληκτικό χωματόδρομο που διασχίζει ένα πανέμορφο δάσος από έλατα και φυλλοβόλα περάσαμε πάνω από το χωριό Πιτσιωτά και βγήκαμε κοντά στο Παλαιόκαστρο.

1η στάση | Παλαιόκαστρο(Βρύση Καράσου):

Στην ονομαστή βρύση Καράσω μέσα στη ρεματιά, μας περίμενε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου Μαίρη Θεμελή με τον Λάμπρο Δημόπουλο και μας κέρασε πίττες που έφτιαξαν οι γυναίκες από το χωριό Καλλιόπη Καρκάνη και Βάσω Βαρλάμη και λουκούμια ενώ ξεδιψάσαμε από το νερό της ωραίας βρύσης. Ο καιρός που άρχισε να βαραίνει δεν μας άφησε να απολαύσουμε για πολύ ώρα την ωραία συνάντηση και έτσι προχωρήσαμε γρήγορα προς το Νεοχώρι.

2η στάσηΜαυρίλο :

*αλλά δεν σταθήκαμε τυχεροί και μια δυνατή μπόρα μας μούσκεψε για τα καλά και γέμισε λάσπες το δρόμο. Γι’ αυτό και μόλις βγήκαμε στην άσφαλτο πάνω από το Νεοχώρι τραβήξαμε χωρίς καμιά στάση προς το Μαυρίλο να στεγνώσουμε. Εκεί καθίσαμε λίγη ώρα στο παραδοσιακό καφενείο του Κοτόπουλου και μετά ξεκινήσαμε για την ωραία Λελούδα όπου και θα διανυκτερεύαμε.

Διανυκτέρευση | Σαλέ Λελούδα:

Για κακή μας τύχη η βροχή επαναλήφθηκε αρκετές φορές στη διάρκεια της νύχτας κι έτσι παρά το κέφι που είχε δημιουργηθεί στο ωραίο Σαλέ η ιδέα μιας βρεγμένης σκηνής δεν ενθουσίαζε αλλά όλα ευτυχώς πήγαν καλά και το πρωί δεν υπήρξαν περιπτώσεις κρυώματος και αφού καθυστερήσαμε λίγο για να στεγνώσουν τα μουσκεμένα πράγματα ετοιμαστήκαμε για πρωϊνό με τσάι του βουνού και τραχανά να πάρουμε δυνάμεις γιατί η μέρα θα ξεκινούσε με δυνατή ανηφόρα από τη Λελούδα ως του Αγίους Αποστόλους.

Η δεύτερη ημέρα του άθλου ολοκληρώνεται στο Σαλέ Λελούδα! Οι σκηνές στήθηκαν και η βροχή συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας! Κανείς όμως δεν πτοήθηκε!  Το γλέντι στήθηκε για ακόμη μια φορά και ποδηλάτες και διοργανωτές απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και στα δύσκολα! Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν, παρά τις δύστροπες διαθέσεις του καιρού!

Φωτογραφίες: Ηλίας Προβόπουλος | facebook | actimon.blogspot.gr

και βέβαια το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του άθλου Βλαχογιάννης Αντώνης | ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ  

Περισσότερες φωτογραφίες: Facebook Page:  Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης

ΒΙΝΤΕΟ 

 

Advertisement