3η ΜΕΡΑ | ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ 4ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΑΘΛΟ ΡΟΥΜΕΛΗΣ !

Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΛΕ ΛΕΛΟΥΔΑ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΧΩΡΙΟΥ: 58 km

ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: + 1799 / – 1763 m

Ώρα 9.00 | ΣΑΛΕ ΛΕΛΟΥΔΑ:

Με μικρή καθυστέρηση για να στεγνώσουν τα μουσκεμένα της χθεσινής ημέρας ετοιμαστήκαμε για πρωϊνό με τσάι του βουνού και τραχανά! Ένα δυναμωτικό πρωινό γιατί η τρίτη μέρα ξεκινά με δυνατή ανηφόρα από τη Λελούδα ως τους Αγίους Αποστόλους.

1η στάση | Άγιοι Απόστολοι: 

Στο γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων μας περίμεναν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μερκάδας Γιώργος Κωστούλας με τον παπα Θανάση Αλεξίου, τη γυναίκα του Αλέκα, τον εγγονό τους Θανάση και τους αδερφούς Μίμη και Γιώργο Αλεξίου και μας κέρασαν γλυκά και λουκούμια.

2η στάση | Ράχη Τυμφρηστού:

Η επόμενη στάση μας, μετά από μια μικρή διαδρομή σε άσφαλτο που οδηγεί από τις Ράχες Τυμφρηστού στα χωριά της Βόρειας Ευρυτανίας, ήταν λίγο πριν από τη διασταύρωση όπου μας περίμεναν εκ μέρους του Συλλόγου Τυμφρηστού «Άγιος Αθανάσιος οι Αλέξανδρος Υφαντής, Βαγγέλης Χριστόπουλος, Κώστας Χριστόπουλος και Κώστας Κουτσοκέρας  με κεράσματα για να πάρουμε δυνάμεις για τη συνέχεια!

3η στάση |  Άγιοι Πάντες Παλαιοχωρίου :

Η στάση στους Άγιους Πάντες ήταν σύντομη και αφού ευχαριστήσαμε τους αδελφούς Ηλία και Θανάση Τσεκούρα, τον Ευάγγελο Ρένιο, τον Κώστα Μπούρα, τον Γιώργο Δουλαβέρη και τα κορίτσια Ευτυχία και Φωτενή Μαυρίκου και Βασιλική Τσεκούρα ετοιμαστήκαμε να πάρουμε το δρόμο προς τη Σαράνταινα, την πιο όμορφη διαδρομή στο γυμνό βουνό και τα βοσκοτόπια!

4η στάση |Βρύση Αρβανίτη :

Αγαπημένο πλέον σημείο αναφοράς για τον άθλο είναι η βρύση του Αρβανίτη με τα κρυστάλλινα νερά της! Εδω μας περίμεναν οι φίλοι, Γιάννης Κούτσικος, Νίκος Αντωνίου, Κώστας Κρικζώνης, Κώστας Κολοκύθας και Νίκος Ζίκας από το Σύλλογο Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» με ένα σωρό δροσερά καρπούζια που κρύωναν στο παγωμένο νερό της βρύσης. Απόλαυση!

5η στάση | Πλάτανος (Στάγια):

Από τη βρύση Αρβανίτη πήραμε ένα ωραίο χωματόδρομο με θέα όλο τον κάμπο του Σπερχειού που μας έβγαλε στο χωριό Στάγια (Πλάτανος) όπου κι εκεί μας περίμεναν ο φίλος Γρηγόρης Παπαγεωργίου και Μαρία και Κώστας Χάλαρης, Μαρία Αντωνίου, Ανθούλα Καστανιώτη, Δέσποινα και Ηλίας Καστανιώτης, Λένα Ρήγα και Τιμολέων Χρυσαφόπουλος μας κέρασαν ωραία φαγώσιμα και καλό τσίπουρο.

Διανυκτέρευση | Κυριακοχώρι – Προφήτης Ηλίας:

Η διαδρομή της τρίτης μέρας ολοκληρώθηκε στην πανέμορφη τοποθεσία του Προφήτη Ηλία Κυριακοχωρίου. Οι ποδηλάτες μετά από περίπου 58 χλμ αφήνουν τα ποδήλατα και απολαμβάνουν την εξαιρετική φιλοξενία των Κυριακοχωριτών που έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να στήνουν αξέχαστα γλέντια!

Στο χώρο της κατασκήνωσης ήρθε και μας καλωσόρισε ο πρόεδρος της Δ.Ε. Κυριακοχωρίου Κώστας Τσιαμπούλας και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παύλος Τζανής. Μαζί μας ήταν επίσης και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Στεργίου από το Κυριακοχώρι, μέγας χορηγός του Άθλου της εταιρείας του οποίου προϊόντα μοιράστηκαν στους αθλητές σε πολλά μέρη.

Το ρουμελιώτικο γλέντι στον Αϊ – Λια του Κυριακοχωρίου άρχισε με την παρουσία του χορευτικού συγκροτήματος του «Λαογραφικού Ομίλου Σπερχειάδας» με παραδοσιακές φορεσιές που αποτελούνταν από δέκα κορίτσια και πέντε αγόρια που είχαν διαδαχθεί χορό από τον σπουδαίο δάσκαλο και δεύτερο πλοηγό του Άθλου, Ηλία Τεμπέλη. Ακολούθησε χορός από όλους και λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κατασκήνωση ησύχασε γιατί η επομένη μέρα υπόσχονταν άλλο αγώνα και άλλες εκπλήξεις.

Το χωριό τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση! Στο υπέροχο αυτό δείπνο συντέλεσαν όπως πάντα οι εθελοντές του άθλου! Τους ευχαριστούμε όλους πολύ!

Φωτογραφίες:  Ηλίας Προβόπουλος | facebook | actimon.blogspot.gr

και βέβαια το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του άθλου Βλαχογιάννης Αντώνης | ΦΩΤΟ ΚΛΙΚ  

Περισσότερες φωτογραφίες: Facebook Page:  Ποδηλατικός Άθλος στα βουνά της Ρούμελης

 

Advertisement