ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

1ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ  6-7-8 Σεπτεμβρίου 2013

ploter podilasia2

Μετά τη φανταστική “1η Ορεινή Ποδηλατοδρομία στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας” που διεξήχθη στις 22 και 23 Ιουνίου του 2013, οι Ποδηλάτες Λαμίας – Νέας Ιωνίας Αττικής διοργανώνουμε μια ακόμα όμορφη ποδηλατική διαδρομή 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη 2013 στον ορεινό όγκο της Στερεάς Ελλάδας, από τη Σήραγγα Τυμφρηστού μέχρι το Χάνι της Γραβιάς.
Η διαδρομή έχει μήκος 125 χιλιομέτρων, με τα 80 χιλιόμετρα να κινούνται αποκλειστικά σε χώμα. Ποδηλατούμε σε 3 νομούς (Ευρυτανία-Φθιώτιδα- Φωκίδα) έχοντας ως θέα την άγρια φυσική ομορφιά βουνών όπως Τυμφρηστός, Σαράνταινα, Γουλινά, Βαρδούσια, Οίτη, Γκιώνα, Παρνασσός.
Η πρόσκληση σε αυτή την ποδηλατοδρομία είναι ανοιχτή σε όλους τους ποδηλάτες, από όλη την Ελλάδα, αρκεί να διαθέτουν αντοχές και εμπειρία σε χωμάτινες διαδρομές στο βουνό και στο ποδήλατο βουνού (mtb). Η διαδρομή κινείται επί το πλείστον σε υψόμετρο πάνω από 900μ – με ανώτερο υψόμετρο τα 1300μ. Περιλαμβάνει 2 διανυκτερεύσεις με σκηνές στις παρακάτω τοποθεσίες:
α) 1η διανυκτέρευση στον Προφήτη Ηλία Κυριακοχωρίου (40 χλμ από το σημείο εκκίνησης)
β) 2η διανυκτέρευση στη Δάφνη (80 χλμ από το σημείο εκκίνησης)
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Υποβολή δήλωσης συμμετοχής – Υπευθυνης δήλωσης, υπογεγραμμένη από το συμμετέχοντα ή τον κηδεμόνα του εφόσον είναι ανήλικος. Οι ανήλικοι θα πρέπει να συνοδεύονται οπωσδήποτε από τον κηδεμόνα τους. Η υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής πρέπει να παραδωθεί στους υπεύθυνους της εκδήλωσης είτε αυτοπροσώπως είτε ηλεκτρονικά μέχρι τις 31/8/2013. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το κόστος συμμετοχής στην εκδήλωση, το οποίο περιλαμβάνει τις μετακινήσεις από και προς Λαμία και τα γεύματα, καλύπτεται από χορηγούς των ομάδων μας.
Επίσης, θα θέλαμε να κάνουμε μια πρόσκληση σε εθελοντές που αγαπάνε το βουνό και τις δράσεις σε αυτό, για να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία και διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας. Για παράδειγμα θα ήταν χρήσιμοι εθελοντές:
α) Ιατροί–Διασώστες
β) Με γνώσεις πάνω στην τεχνική υποστήριξη
γ) Με γνώσεις στα φωτογραφικά και κινηματογραφικά πλάνα
Εκτός από τα παραπάνω, κάθε είδους εθελοντική προσφορά με χαρά θα γίνει δεκτή!
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:
Βλαδίμηρος Νικολάκης (Ποδηλάτες Λαμίας)
Κατερίνα Καλύβα(Ποδηλάτες Λαμίας)
Βαγγέλης Λάγιος (Ποδηλάτες Νέας Ιωνίας Αττικής)
Γιάννης Κατσίκας (Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας)
Facebook:
Ποδηλάτες Λαμίας: https://www.facebook.com /podilateslamias
Ποδηλάτες Νέας Ιωνίας Αττικής: https://www.facebook.com/groups/565737443484211/