4ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΟΣ στα ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

4 ΜΕΡΕΣ | ~220 χλμ | (+ 5981 / – 5978)

ΕΚΚΙΝΗΣΗ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Φθιώτιδα – Καρδίτσα – Ευρυτανία – Αιτωλοακαρνανία

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ποδηλατικού ΆΘλου στα βουνά της Ρούμελης ανακοινώνει τα πρώτα στοιχεία για τον 4ο Άθλο! Δύο σημαντικές αλλαγές προκύπτουν για τη διοργάνωση, η οποία μετά από 3 επιτυχίες εξελίσσεται συνεχώς και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις που προκύπτουν από αθλητική και οργανωτική σκοπιά. Συγκεκριμένα η εκκίνηση και ο τερματισμός της διαδρομής για πρώτη φορά ταυτίζονται, με σημείο αναφοράς τη Σπερχειάδα, διευκολύνοντας έτσι την επιστροφή των αθλητών. Επίσης, ο 4ος άθλος ξεκινά ημέρα Πέμπτη και ολοκληρώνεται Κυριακή, διευκολύνοντας την αίτηση άδειας από μεριάς συμμετεχόντων.

Σύντομα θα ανοίξει η φόρμα συμμετοχής! Μείνετε συντονισμένοι!

11

1η ΗΜΕΡΑ: Σπερχειάδα/ αφετηρία: Κεντρική πλατεία Σπερχειάδας – Καλύβα Στεφανή – Μακρακώμη – Πλατύστομο – Λ.Πλατύστομου – Θέρμαι Πλατύστομου – Τσούκα – Χάνι Καραγιάννη – Βάρκο Σαμαρά – Ταρζάν / διανυκτέρευση σε σκηνές.  ~ 49 χλμ

2η ΗΜΕΡΑ: Ταρζάν – Πιτσιωτά – Παλαιόκατρο (Βρύση Καράσου) – Νεοχώρι Τυμφρηστού – Μαυρίλο – Μερκάδα – Σαλέ Λελούδα / διανυκτέρευση σε σκηνές. ~ 57 χλμ

3η ΗΜΕΡΑ: Σαλέ Λελούδα – Δασικό χωριό – Άγιοι Απόστολοι – Βρύση Κράβαρη – Κοκάλια – Παλαιοχώρι|Πουγκάκια(Βρύση Ντελβίνα/Σαράνταινα) – Βρύση Αρβανίτη – Πλάτανος (Στάγια) – Κυριακοχώρι, Προφήτης Ηλίας / διανυκτέρευση σε σκηνές. ~ 58 χλμ

4η ΗΜΕΡΑ: Προφήτης Ηλίας Κυριακοχωρίου – Αργύρια – Κολοκυθιά – Μάρμαρα – Περιβόλι – Δίλοφο – Άνω Καλλιθέα – Γόργιανη – Σπερχειάδα / τερματισμός : Κεντρική πλατεία Σπερχειάδας ~ 56 χλμ

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα ΕΔΩ

Για την καλύτερη διεξαγωγή του Άθλου ακολουθούν γενικές πληροφορίες:

1. Διαμονή:

Η διαμονή των συμετεχόντων και της ομάδας υποστήριξης, καθόλη τη διάρκεια του Άθλου, θα γίνεται σε αντίσκηνα. Για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων, που θα έρθουν από απομακρυσμένες περιοχές την προηγούμενη μέρα στην πόλη της Σπερχειάδας, προτείνονται λύσεις διαμονής:

Διανυκτέρευση σε αντίσκηνο στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Σπερχειάδας
ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΣ: Ξενώνας «Ο Τυμφρηστός» http://www.xenonastimfristos.gr
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ: Ξενώνας Λείριο http://www.lirio.gr
ΓΑΡΔΙΚΙ: Ηotel Ομιλαία http://www.omilaia.gr
κι άλλα εδώ:  http://www.dimosmakrakomis.gov.gr/episkeptes/prosvasi-diamoni

2.  Στάθμευση Ι.Χ:

Στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Σπερχειάδας, δίπλα στο αστυνομικό τμήμα, υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης των Ι.Χ κατά τη διάρκεια του Άθλου.

3. Έξοδα:

Από το σημείο συγκέντρωσης στη Σπερχειάδα έως και την επιστροφή σε αυτή, τα έξοδα σίτισης, μεταφοράς εξοπλισμού και αποσκευών και μετακίνησης των συμμετεχόντων είναι καλυμμένα από χορηγίες και δωρεές.

4. Εξοπλισμός:

Οι συμμετέχοντες στον «4ο Ποδηλατικό Άθλο στα βουνά της Ρούμελης» πρέπει να διαθέτουν οι ίδιοι τον απαραίτητο εξοπλισμό και είδη πρώτης ανάγκης για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της διοργάνωσης και στις 3 διανυκτερεύσεις (όπως αντίσκηνο, υπνόσακο, κράνος, σφυρίχτρα, γυαλιά ηλίου, καπέλο, αντιηλιακό, αντιανεμικό, φακό κ.ά). Καλό θα ήταν οι αποσκευές και ότι άλλο παραδώσετε για μεταφορά να φέρει το όνομά σας, για να διευκολυνθεί η εκφόρτωσή τους και η αναζήτησή τους.

5. Τεχνική Υποστήριξη

Σε όλη την διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχει υποστήριξη με οχήματα και μηχανές, τεχνική υποστήριξη για τα ποδήλατα, ιατρική υποστήριξη, ενώ στις στάσεις θα υπάρχουν νερό και εδέσματα.
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ : ΑΦΟΙ ΚΩΝ.ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ

6. Αλλαγές:

Η Οργανωτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τη διαδρομή ακόμη και λίγο πριν την έναρξη της κάθε ημέρας, κάνοντας την απόσταση της διαδρομής μεγαλύτερη ή μικρότερη.

7. Κανονισμός:

Όλοι ανεξαιρέτως οι αναβάτες πρέπει να φορούν κράνος καθόλη τη διάρκεια της ποδηλατικής διαδρομής και να ακολουθούν τις υποδείξεις των διοργανωτών για την ομαλή διεξαγωγή του Άθλου.

8. Συμμετοχή ανηλίκου:

Για τη συμμετοχή ανηλίκου απαιτείται η έγγραφη συναίνεση και η συνοδεία του από τον κηδεμόνα του καθ όλη τη διάρκεια του Άθλου.

9. Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής:

Για τη συμμετοχή στον 4ο Ποδηλατικό Άθλο Ρούμελης απαιτείται η προσκόμιση της Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμετοχής.  Παρακαλούμε πριν τη συμμετοχή σας διαβάστε τον κανονισμό.

Ο Άθλος παρόλο που αποτελεί αθλητικό γεγονός δεν εντάσσεται σε κάποιο αγωνιστικό κύκλο ή πρωτάθλημα. Σκοπός του είναι η έκφραση της αγάπης για τη φύση και το ποδήλατο.